La tenista Anabel Medina dirigeix el BBVA Open Ciutat de València, ens explica com afronta la segona edició del torneig, el seu futur esportiu com a jugadora i projectes en els quals està il·lusionada.

Anabel Medina ha parlat amb Diego Martínez en “Temps de Esports” per 7 Televalencia, ha ressaltat que “és un torneig que volem que duri molts anys, consolidar-nos, esperem que dins de 30 o 40 anys se segueixi realitzant i es parli d’ell. No tenim pressa a augmentar la categoria, és alguna cosa que tenim en ment, ens agradaria perquè volem ser ambiciosos i progressar, però jo destacaria que som un torneig sòlid, referent a nivell mundial. No crec que hi hagi molts tornejos com el nostre, volem seguir entrant al calendari mundial i durar molts anys”.

Com a novetats destaca que “tenim partits individuals i dobles d’una gran categoria, exhibició de tennis amb persones amb visibilitat reduïda gràcies a l’associació SoundTennis. Subratllar les jornades formatives, entre elles la de Judy Murray, la mare dels germans Murray, que han estat número 1 del món, ve a ensenyar-nos el seu pla de treball per a nenes que comencen a jugar al tennis. Emocionant”.

Les instal·lacions del Club de tennis València, segons la directora del torneig, “aporten l’encant d’estar enmig de la ciutat de València, és un club històric, tota jugadora que ha vingut al club s’ha mostrat sorpresa perquè és una instal·lació increïble, tenim pistes de terra, pistes dures, tot tipus de necessitats, sobretot és un gran aparador per a un torneig com el qual nosaltres organitzem. El club a nivell nacional és un dels millors d’Espanya, amb la qual cosa ja tenim una carta de presentació molt bona, destacaria que en el Open tenim jugadores de 22 països diferents amb la qual cosa podem dir que és un torneig internacional, vénen jugadores de fora a participar”.

Sobre el seu estat esportiu actual, Anabel, comenta que “tinc una lesió d’espatlla, implica fer rehabilitació per estar al 100%, ara estaré a un 80%, però és cert que si vull jugar haig d’esforçar-me a posar l’espatlla al 100%. La meva intenció és quan acabin les eliminatòries de Copa Federació, que és a partir d’abril, el poder jugar alguns tornejos per retirar-me en les pistes”.

Ha estat un any immillorable com a entrenadora, “Jelena Ostapenko, amb tan sol 19 anys, ha aconseguit guanyar Roland Garros, ha acabat entre les 6 millors del món, la veritat és que ha estat una experiència espectacular, ningú ens esperàvem aquest resultat, ha arribat a la seva fi perquè no és compatible amb la Copa Federació però inicia un altre projecte bonic. És una jugadora molt joveneta, necessita experiència, madurar, per la meva banda transmetre-li l’experiència que jo he tingut com a jugadora i ordenar-la una mica dins de la pista. És una jugadora amb un potencial altíssim, té cops molt potents”.

També ens parla del seu nou paper com a capitana de la Copa Federació, “em fa moltíssima il·lusió, era alguna cosa que tenia en ment des de fa molt temps, tinc aquesta oportunitat i estic molt il·lusionada, amb ganes de començar al febrer”.