Amparo Picó, regidora del grup Ciutadans, qui ha posat en marxa els cicles de col·loquis ciutadans “De l´Ajuntament a les seus festeres” on es debaten els problemes que més afecten les principals festes de la ciutat, analitza l’experiència com molt satisfactòria i no descarta la realització de pròximes edicions dedicades a altres festivitats de la ciutat.

L’edil de la formació Taronja va afirmar el compromís del grup polític per a impulsar una gran marca de València Falles/ Falles València que aglutine grans patrocinadors, els beneficis dels quals anirien repartits entre les comissions falleres.

En referència a la Setmana Santa Marinera, festa declarada d‘Interès Nacional, Amparo Picó va afirmar la necessitat de realitzar una auditoria de les imatges de la Setmana Santa que es troben en el Museu, Museu que declara amb deficiències; així com tractar de conèixer l’estat de les seus o locals socials per a poder així oferir ajudes o subvencions.

A més Picó insisteix en la necessitat de fomentar una festa que es troba molt congelada a nivell de subvencions, i que desperta poc interès per part de l’Ajuntament.

En una entrevista en el programa Vive las Fiestas de 7Televalencia , va analitzar a més ,les exaltacions del passat cap de setmana, titllant de polític el discurs de Rosángeles Valls, mantenidora de la fallera major de València; i va qualificar de “vergonyós” que no es compte amb el mateix suport institucional en l’exaltació de la Fallera Major Infantil de València.