Tiempo en Valencia: fuertes tormentas en puntos de la Comunitat
Dos valencianos pasean con sus paraguas por la ciudad del Turia. /Efe

La Comunitat Valenciana s’enfrontarà aquesta setmana a un doble episodi de risc meteorològic. Aquest dimarts ha entrat un núvol de pols sahariana a la qual se sumarà l’arribada d’una DANA. La unió de tots dos fenòmens climatològics podria deixar precipitacions amb fang aquest dijous.

D’acord amb la Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la DANA ja està sobre l’oest de la Península. Durant les pròximes hores podria descarregar amb fortes tempestes, calamarsa i xàfecs intensos. És a partir de la meitat de setmana quan s’espera que la situació s’agreuge podent causar inundacions locals al llarg del dimecres.

La DANA mòbil arribarà a la Comunitat Valenciana a les portes del cap de setmana. Serà el dijous quan l’autonomia comence el dia amb el cel cobert. De moment s’han anunciat ruixats generalitzats acompanyats de tempestes. Aquestes podrien ser localment forts a l’interior de la meitat nord encara que ara com ara es desconeix el seu abast complet.

Cara al divendres, Aemet anuncia una possible treva del temporal amb baixa probabilitat de ruixats dispersos a l’interior. No obstant això, la incertesa augmenta per al cap de setmana. Ara com ara, el dissabte i diumenge tenen més possibilitat de viure nous episodis de precipitacions però no serien de la intensitat del dijous.

LA POLS SAHARIANA CONVERTIRÀ LA PLUJA EN FANG

Al marge de les pluges, la pols sahariana continua avançant pel Mediterrani. Des de Meteored han alertat que aquest dimarts serà visible en la Comunitat Valenciana i Catalunya. A més, el núvol de pols avançarà durant les pròximes jornades. Aquest fet provocarà que les pluges del dijous puguen caure també en forma de fang.

A més, aquesta massa d’aire molt seca deixarà temperatures elevades. Avui s’espera que la ciutat de València aconseguisca els 32° mentre el dimecres el sud de la Comunitat pot arribar als 33°. Serà el dijous amb l’arribada de les pluges quan els mercuris visquen un lleuger descens que es farà més palès el divendres. Cara a la fi de setmana, els termòmetres no patiran molts canvis i serà el dilluns quan inicien l’ascens.

>> Consulta el temps d’aquesta setmana a València <<