Diseño de la planta de Amazon en Alicante.
Diseño de la planta de Amazon en Alicante.

Amazon ha anunciat que obrirà una nova estació logística en la Comunitat Valenciana, concretament a Alacant. S’espera que l’edifici de més de 8.000 metres quadrats estiga plenament operatiu a l’estiu per a donar servei als clients de la ciutat i zones limítrofes. Aquesta estació serà la segona de l’empresa a la regió, sumant-se a la de Paterna.

Aquesta estació logística crearà més de 60 llocs de treball fixos a temps complet i parcial. A més, suposarà 300 oportunitats per als conductors d’empreses de transport col·laboradores d’Amazon. En aquest cas, Amazon treballarà amb cinc empreses de repartiment locals. Així, els ajudarà a impulsar els seus negocis al mateix temps que es creen centenars d’oportunitats d’ocupació.

Les estacions logístiques impulsen la gestió de l’última milla de les comandes d’Amazon. També ajuden a accelerar els lliuraments als clients. Els paquets arriben a una estació logística des dels centres logístics i de distribució d’Amazon pròxims; es carreguen en els vehicles de repartiment i finalment es lliuren als clients.

“Estem encantats de continuar invertint en la Comunitat Valenciana amb aquesta nova estació logística a Alacant. Allí proporcionarem un lliurament eficient als clients, i contribuirem a la creació de centenars de llocs de treball a través dels nostres socis de transport”, va declarar Paolo Patrone, Director d’Amazon Logistics a Espanya.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha donat la benvinguda a la nova estació logística d’Amazon a la ciutat i ha destacat la creació de més de 400 ocupacions directes i indirectes. Barcala ha oferit a Amazon la intermediació de l’Agència de Desenvolupament Local per a la contractació de treballadors. A més, ha demanat que es compte amb les pimes locals de la ciutat per a vendre productes en Amazon.es.

Un edifici sostenible

La coberta i el revestiment de la nova estació logística d’Amazon a Alacant s’han realitzat amb materials d’alta qualitat dissenyats per a un òptim aïllament i eficiència energètica.

També s’instal·laran 500 metres quadrats de panells solars fotovoltaics en el terrat. Aquests produiran 100 kWp d’electricitat i l’edifici utilitzarà de forma general il·luminació LED. A més, les nombroses finestres i claraboies proporcionaran una gran quantitat de llum natural que estarà equilibrada, quan siga necessari, per la il·luminació artificial.

Finalment, cadascuna de les noves estacions logístiques d’Amazon està dissenyada per a satisfer les necessitats dels futurs vehicles de repartiment elèctrics. Des de l’aparença física fins al disseny elèctric, Amazon està optimitzant aquests espais per a oferir flexibilitat i escala a mesura que la companyia s’acosta a la posada en marxa de vehicles de repartiment elèctrics en el futur.

Treballar en Amazon

Amazon és un gran lloc per a treballar, amb salaris molt competitius; programes de formació; i un ampli paquet de beneficis únics en el sector, disponibles des del primer dia per als seus empleats. Entre alguns d’aquests beneficis es troba el programa Career Choice. Amb ell l’empresa dóna suport als empleats perquè accedisquen a cursos de formació en el camp que trien, finançant el 95% de la matrícula i les taxes per a cursos homologats a nivell nacional fins a un import de 8.000 euros en quatre anys.

De fet, Amazon ha sigut reconeguda amb la certificació Top Employer 2021. Aquest avala la qualitat de l’entorn de treball i els programes de recursos humans oferits als empleats. La certificació destaca les iniciatives perquè els empleats puguen desenvolupar la seua carrera en un entorn de treball satisfactori.

Bryan Bravo, associat encarregat de la gestió de comandes en aquest últim centre, destaca la seua experiència positiva. “Porte més de 2 anys treballant en l’estació logística d’Amazon a Paterna i no puc estar més content. Des del primer dia es nota el gran ambient i l’esperit d’equip que hi ha en el centre, treballant envoltat de gent jove que està tan il·lusionada com tu i sempre ajudant-nos entre nosaltres”.

Als interessats a optar a un lloc de treball en la nova estació logística d’Amazon a Alacant els diria que no el dubten. En el meu cas, vaig començar com a temporal, però prompte vaig passar a ser fix, aprenent d’altres equips i treballant en noves funcions quan ha sigut possible. Treballar en Amazon m’ha permès créixer tant professional com personalment“, conclou Bravo.