La Tamborada d’Alzira es converteix en Patrimnio de la UNESCO

Alzira va celebrar amb el toc del tambor el reconeixement atorgat per la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

tamborada
La UNESCO va decidir dijous passat en la convenció que des del dilluns celebra a l’illa Maurici que les tradicionals Tamborades d’Alzira es convertiren en Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Per això l’Ajuntament va decidir celebrar-ho de la millor forma possible, concentrant a tots els ciutadans en la Plaça del Carbó a colp de tambor, on també es va descobrir la segona escultura que anirà dedicada al tambor i que l’ajuntament ha encarregat a l’escultor Xavier Soro.

Segons declaracions de la UNESCO la tamborada i el seu toc de tambor i bombo posseeix una gran riquesa. Però tot reconeixement costa treball, ja que Alzira era la segona vegada que posava a examen la seua coneguda Tamborada. Va ser en 2014 quan la UNESCO va decidir que no era el moment. Però és ara quan el tambor i el bombo s’han convertit en tradició i símbol que identifica a un important nombre de pobles de la geografia espanyola.

La vicealcaldesa i regidor de Festes, Isabel Aguilar, que seguia en directe la convenció de la UNESCO, ha expressat la «sensació d’orgull» per l’obtenció d’aquesta distinció i la seua intenció de compartir la cebració «amb els vertaders protagonistes, que són els afeccionats al tambor i al bombo».

Es tracta de la segona manifestació cultural i festiva d’Alzira que obté aquest reconeixement internacional després de les Falles i la tercera de la comarca de la Ribera.