La Festa Vicentina va viure els seus dies grans el passat cap de setmana, festa que està celebrant enguany el 600 aniversari del naixement de Sant Vicent a la vida immortal.

Però aquest cap de setmana, l‘Altar de la Platja, altar que es troba en els Poblats Marítims de València, viurà la celebració dels seus actes més importants, després d’haver participat dels actes que s’han celebrat en el «cap i casal».

L’altar amb sabor a sal, situat en els blocs (Blocs Platja), molt prop del mar mediterrani i del port, viurà el pròxim dia 5 de maig un dels seus moments més emotius: la processó de Sant Vicent pel Passeig Marítim.

A les 10:00h, el sant passejarà molt prop del mar, acompanyat per fidels i sota l’atenta mirada de curiosos i turistes que es troben per la zona.

En finalitzar la processó, tindrà lloc la missa major, i a continuació es dispararà una mascletá, finalitzant el dia amb un menjar de fraternitat.

El 6 de maig, a les 19.30 h tindrà lloc una missa en record i gratitud pels clavaris i abonats difunts de l’Associació Sant Vicent Ferer Altar de la Platja. Prèviament a les 19.00 h, se celebraran els misteris gloriosos del Sant Rosario en Poesia.

L’altar de la Platja, que continua lluitant any rere any per mantindre la tradició, es prepara ja per a acostar la festa vicentina al marítim, una de les zones de València on les Festes es viuen més intensament, en celebrar tres de les festes més importants de la Província: les Falles, la Festa de Sant Vicent i la Setmana Santa Marinera.