Arriben els mesos amb «r«, la tradició diu que són els mesos en què es pot degustar de l’anguila, peça clau en un dels guisats i plats típics de les poblacions que es troben situades prop de l’Albufera (el Palmar, Catarroja…): l ´all i pebre.

L´all i pebre , es prepara amb anguila, un relliscós peix blau que abunda en l’Albufera i antany ho feia en les séquies dels regants. És un plat que, sense massa misteris, és tota una delícia.

L’origen d’aquesta recepta se situa en el port de Catarroja, a les ribes del llac de l’Albufera situat a penes a uns deu quilòmetres al sud de la ciutat de València, on antany eren molt abundants les anguiles. Encara que habitual i erròniament, se sol atribuir l’origen d’aquest plat al Palmar, per la quantitat de restaurants que serveixen aquesta recepta.

En 7 Televalencia et recomanem alguns dels restaurants on podràs degustar aquest ric manjar valencià:

Restaurant Casa Baina (Camí del Port, s/n Catarroja)

Situat en el Port de Catarroja es troba aquest restaurant amb plats típics valencians i de l’Albufera. Situat en un lloc encantador i amb possibilitat de molts passejos, fins i tot amb barca.

Restaurant la Primitiva (Camí del Port, 2,Catarroja)

Aquest restaurant situat en el Camí del Port de Catarroja ofereix menjar tradicional valencià, amb passió pel producte i arrelament amb els sabors de tota la vida, i a més de l´ all i pebre són especialistes en arrossos.

Restaurant la Sequiota (Carrer de Vicent Baldoví, 9,El Palmar)

Situat en el ple centre del Parc Natural de L’Albufera de València, la paella Valenciana, l’arròs a banda i l´all i pebre són els seus plats estrela. A tan sols 20 metres de l ´embarcador municipal amb unes vistes i un entorn meravellós.

Restaurant El redolí (Carrer de l’Arquebisbe Aliaga, s/n, El Palmar)

Situat al Parc Natural de l’Albufera de València, és un restaurant de cuina espanyola, amb clara prioritat cap a la cuina valenciana.A més de la famosa paella a llenya, cal destacar els peixos que també són una de les especialitats del restaurant.

Restaurant Casa Borrás (Carrera del Ríu, 321, Pinedo)

El restaurant Casa Borrás situat en Pinedo, molt prop de l’Albufera, ofereix arrossos de tota mena, i a més té una versió molt especial de l´all i pebre, en manera aperitiva, molt recomanable si eres dels quals encara no ho ha provat.