L’Ajuntament d’Alfafar treballa per a reduir la taxa d’atur en el municipi. Per a això, des de la Mesa de Comerç i Economia Local d’Alfafar s’aposta per la creació d’un Pla d’Ocupació específica de la localitat per al foment de l’ocupació i la formación.

La creació d’una associació empresarial de la zona comercial d’Alfafar és un altre dels objectius del consistori, que està treballant amb la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL) per a dur-ho a terme i millorar així la gestió. Una millora  que passa també per la reorganització del polígon i la implicació de la zona comercial.

El consistori d’Alfafar va posar en marxa en 2018 una APP de comerç per a potenciar la interacció entre els comerciants i l’Ajuntament. Una aplicació que s’ha ampliat en 2019 amb la intenció de connectar a comerciants i clients. L’aplicació suposa una clara aposta per les noves tecnologies per a potenciar el comerç local i que comerciants i veïns ja poden descarregar en els seus mòbils.

El viejo Mestalla podría contar con 500 viviendas y una zona comercial emulando al estadio