residencia

Alfafar ha fet un pas més en el procediment per a la construcció de la Residència de la Tercera Edat, Centre de Dia i Centre de Respir en el municipi, construcció que respon a una demanda històrica de la ciutadania que permetrà millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns d’Alfafar.

En l’últim ple del 27 de desembre es va aprovar, amb els vots a favor del Partit Popular, i les abstencions de Ciutadans i Compromís, la posada a exposició pública de l’estudi de viabilitat d’aquesta, presentat a l’ajuntament, i que estarà un mes a la disposició de totes les persones que vulguen aportar o al·legar alguna cosa a aquest.

Aquest pas se suma als ja donats fins avui, com són la incoació i inici de l’expedient, i uns altres que estan en tràmit, com l’adquisició de tots els terrenys, ja que l’Ajuntament ha adquirit terrenys per valor de 1’5 milions d’euros, i té prevista l’adquisició total en els pròxims mesos per més de 900.000 euros, la qual cosa sumarà una inversió total en terrenys d’aproximadament 2,5 milions d’euros. Així mateix, també es mantenen negociacions amb la Conselleria de Polítiques Inclusives, competent en aquest servei, per a obtindre un concert de places públiques per a assegurar així un servei al que totes les persones majors del municipi tinguen accés, igual que en totes les residències de la Comunitat Valenciana.

El projecte inclou també un centre de dia i un centre de respir per a aquelles famílies que tenen a persones dependents i no poden fer-se càrrec de les mateixes durant tot el dia, o prefereixen romandre en el seu domicili. Aquests centres serveixen per a l’esplai de les persones majors i donen a les famílies temps per a poder treballar o atendre altres obligacions.

Els següents passos a seguir, una vegada estiguen conclosos els esmentats anteriorment, serà la realització d’uns plecs tècnics i administratius, en col·laboració amb la Conselleria de Polítiques Inclusives, per a posteriorment realitzar una licitació dels mateixos i procedir a la construcció de la residència.

D’aquesta manera l’Ajuntament d’Alfafar demostra el seu compromís amb millorar la qualitat de vida de la ciutadania i respon a les demandes de la població. En aquest cas una demanda històrica del municipi d’Alfafar, amb la construcció i posada en marxa d’un servei necessari per al municipi i que no pot esperar per la creixent demanda de població afectada, que any rere any augmenta.