Alerta roja en Valencia por riesgo extremo del temporal
Una mujer con tres menores se protegen de la lluvia con paraguas y chubasqueros en una céntrica calle de Valencia. / EFE.

Tres dies de festa passats per aigua. Així s’aveïna el pont de Tots els Sants a la ciutat de València. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha alertat de la entrada d’un front fred “molt actiu” en el nord-oest peninsular.

Segons les primeres previsions, s’espera que el front afecte durant aquest divendres a bona part de la Península i Balears. Aquest donarà fi al llarg període d’estabilitat sense precipitacions que ha viscut la major part del país. Per contra, amb la seua arribada es donarà pas durant els pròxims dies a una situació de precipitacions abundants.

Aquest primer front donarà lloc hui a un augment de la nuvolositat amb pluges i ruixats en el nord-oest peninsular. En el cas de la província de València s’espera un cel nuvolós o cobert amb precipitacions a l’interior al final del dia. No obstant això, les temperatures no patiran canvis rondant màximes de 24° en el litoral i de 18° a l’interior.

EL TEMPS A VALÈNCIA PER A HALLOWEEN

Durant els dies posteriors del pont, Aemet ja ha avançat que seguirà l’entrada de fronts atlàntics. Aquests portaran precipitacions que es generalitzaran i intensificaran encara que s’espera que a València siguen més febles.

No obstant això, malgrat la pluja, les temperatures pujaran de forma generalitzada. Espanya estarà sota la influència d’una massa d’aire càlida procedent de baixes latituds deixant unes temperatures de fins a 26 graus en el litoral valencià.

El diumenge aqueixa calor anirà en augment fins a la nit de Halloween. La ciutat de València i localitats litorals com Gandia podrien arribar a màximes de 28º i mínimes de 20º. La pujada dels mercuris no anirà acompanyada de sol perquè s’espera de nou un cel nuvolós amb probables precipitacions, ocasionalment en forma de ruixats.

Previsió del temps des del divendres 29 d’octubre al dilluns 1 de novembre. / Gràfics d’Aemet.

UN TOTS SANTS PASSAT PER AIGUA

El dilluns 1 de novembre continuaran les precipitacions en bona part de la Península i Balears, encara que és probable que al llarg del dia vagen disminuint a l’una que s’inicie un lleuger descens de temperatures.

A la província de València s’espera un cel nuvolós o cobert. A més, hi ha probables precipitacions durant la primera meitat del dia, ocasionalment en forma de ruixats, tendint a la vesprada a intervals nuvolosos i al final a poc nuvolós. Les màximes baixaran als 26º en el litoral i rondaran els 22º a l’interior.

El dimarts, amb el pont ja finalitzat, serà quan s’inicie una millora. La nuvolositat del cap de setmana donarà pas a uns cels buidats. Malgrat desaparèixer les precipitacions, els termòmetres descendiran. A València les màximes passaran a ser de 23º i a l’interior de 17º. Les mínimes cauran més notablement arribant-se als 15º a Gandia, 13º a València i 5º a Requena.