25N | Alertan del aumento de los casos de violencia de género durante la pandemia
Manifestación contra la violencia de género en Madrid

La pandèmia i la crisi econòmica ha augmentat la vulnerabilitat de les víctimes de violència masclista, que en moltes ocasions depenen econòmicament de les seues parelles. Així ho denuncien des de la Policia Local de València en el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere celebrat hui.

Des de la Policia asseguren que durant el confinament aquestes dones han viscut tancades al costat dels seus agressors. Per això, afirmen que aquest fet ha augmentat el risc a l’hora de denunciar les agressions per la por.

El regidor de Policia Local, Aarón Cano, ha apuntat que “la majoria de les agressions són en l’àmbit privat”. Davant això, Cano ha sol·licitat la col·laboració de la ciutadania. “Igual que ens impliquem a cridar per a denunciar una festa d’un veí, en la mateixa mesura hauríem d’implicar-nos en la denúncia contra la violència de gènere”.

El regidor ha afirmat que la difícil situació de les víctimes durant la pandèmia s’agreuja. “El 61% d’aquestes dones tenen fills, el 46% no treballa i el 71% ha hagut de conviure amb la seua parella. La valentia a l’hora de denunciar és desitjable però cal posar-se en la pell de les dones”. Segons ha declarat, el 76% de les víctimes tenen entre 21 i 50 anys i solen tenir una major formació acadèmica que els agressors.

EL CONFINAMENT AGREUJA LA SITUACIÓ

En el que portem d’any la Policia local de València ha detingut a 356 persones per violència de gènere. La xifra és superior a les 309 que es van produir l’any passat, en dos mesos més.

En el que portem d’any també s’han ordenat 445 ordres de protecció. L’any 2019 la dada va ser similar a l’actual, perquè es van ordenar 635 ordres “amb la diferència  que en el 2019 no van haver tres mesos de confinament, que són tres mesos on les denúncies han sigut menors per la impossibilitat de denunciarEl confinament fa que el teu domicili es convertisca en una presó i el carceller és el teu agressor” ha apuntat l’edil.

A la ciutat de València actualment existeixen 1300 dones amb alguna ordre de protecció. Per a Cano l’important és que “hi ha 1300 dones que d’alguna manera tenen coartada la seua llibertat. Això és molt greu perquè la base de la democràcia la llibertat la igualtat”, ha conclòs.