Un tiburón azul aparece en una playa de Valencia
El tiburón en la playa de El Puig.

La platja valenciana de El Perellonet s’ha tancat als banyistes després d’albirar un tauró pròxim a la riba. Segons ha informat la Policia Local de València, es tracta d’una tintorera que rondaria els dos metres de longitud.

Davant la presència de l’animal, albirat poc abans de les 11.00 hores, la platja ha hissat la bandera roja prohibint el bany aquest matí com a mesura de precaució.

Segons han explicat, la tintorera s’ha vist prop de la urbanització de Civisa. Ha sigut una patrulla policial i un banyista els qui han donat la veu d’alarma. Després de l’avís, els serveis de vigilància de la Creu Roja han eixit a la recerca de l’animal encara que sense èxit. No obstant això, a les 12.30 s’ha optat per restablir el bany amb bandera groga.

Aquesta no és la primera vegada que apareix un tauró de xicotetes dimensions al costat de la costa valenciana. Normalment no causen cap mena d’incidents i recuperen el seu rumb a alta mar.

L’últim albirament es va produir el mes de febrer en la platja de la Romana (Castelló). En aquesta ocasió l’animal va aparèixer mort podent-se haver desplaçat fins a la costa per trobar-se ferit. Segons van assegurar en el seu moment, la situació atípica de les temperatures va poder ser un dels causants de l’arribada d’aquest exemplar a la Comunitat Valenciana.

AIXÍ ÉS EL TAURÓ BLAU: 13 ATACS I 4 MORTS 

La tintorera o tauró blau és una espècie marina que viu en totes les mars del món i és comú al Mediterrani. Se li pot distingir per tenir dues aletes dorsals, dos pectorals, dos anals i una cabal.

La mitjana de longitud és de 2,5 metres i el seu pes sol rondar els 80 quilos. Respecte a les seues dents, són de forma triangular amb vores serrades. A més, mai els perden i és que malgrat caure’s són reemplaçats constantment.

Quant a la seua relació amb els humans, rarament produeixen mossegades. Segons les últimes dades, de 1580 a 2013 només s’havien registrat 13 atacs a tot el món dels quals van morir 4 persones.