Romería
El Palmar celebrarà demà dissabte, el tradicional romiatge amb barca pel llac de l’Albufera amb la imatge del Crist de la Salut, en la qual participaran centenars de devots de la pròpia població i d’altres localitats ribereñas del llac com El Saler, Silla, Sollana Catarroja, Pinedo i el Perellonet.

La imatge eixirà a les 18.30 hores des de la parròquia de Jesuset de l´Hort del Palmar, fins a l’embarcadero des d’on salparan nombroses barques per a la travessia, segons ha afirmat el rector, Gonzalo Albero.

Una vegada en el centre del llac, s’oferirà una predicació des de la barca en la qual anirà el Crist de la Salut, i des d’ella beneirà les aigües i es cantaran els gojos.

La novetat d’enguany és la d’oferir places lliures en les embarcacions a veïns i devots que vulguen participar d’aquest romiatge, sempre que no s’òmpliguen de representació institucional.

Així mateix, el dilluns 6 d’agost es clausurarà també en El Palmar l’Any Sant Jubilar, concedit per la Santa Seu a petició del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, per la seua devoció al Santíssim Crist de la Salut, en el qual han obtingut la indulgència plenària ja més de 7.000 pelegrins que han acudit a guanyar el jubileu.

La clausura se celebrarà en el transcurs d’una missa, a les 12 hores, en la parròquia Jesuset de l’Hort del Palmar, on es venera al Crist, just un any després que fóra obert l’Any Sant pel cardenal Cañizares.