calor
Imagen de archivo de una calle de Valencia durante una ola de calor.

La província de València arranca el mes de juliol amb la jornada més calorosa del que portem d’estiu. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat el nivell d’alerta taronja per risc important de calor en el litoral sud de la província i part de l’interior.

Territoris com Cullera, Gandia o Alzira esperen arribar a una mitjana de 36-38º al migdia. No obstant això, la pitjor part tindrà lloc a l’interior amb fins a 39º a Xàtiva o 40º a Ontinyent.

La resta de la província també viurà avui una onada de calor i estarà en alerta groga. Segons AEMET, algunes localitats aconseguiran màximes de 38º. A més, hi ha probabilitat que fins i tot se superen els 39-40º en les hores centrals del dia.

A la ciutat de València la calor assotarà durant la jornada però les temperatures seran una mica menors en comparació amb altres punts de la província. Les màximes que s’esperen són de 33º mentre les mínimes es quedaran en 21º. No obstant això, la sensació tèrmica serà major i se situarà en els 35 graus.

FINS QUAN DURARÀ LA CALOR?

L’alerta per les altes temperatures es desactivarà avui mateix a partir de les 20 hores. El ponent donarà pas a un dijous amb descens de les temperatures. Les màximes baixaran prop de 10 graus en alguns punts del litoral encara que no tant en les zones d’interior.

El divendres tornaran a descendir els termòmetres amb valors per davall dels 30º en tota la província de València. Per a arrancar el cap de setmana s’esperen ruixats dispersos ocasionalment acompanyats de tempesta. Les pluges seran més abundants i intenses en el litoral sud de València nord d’Alacant al matí. Segons les prediccions aniran remetent durant la segona meitat del dia.