Alerta naranja por temperaturas máximas de 40º en Valencia
Un hombre disfruta de un helado bajo un termómetro en el centro de Valencia. / Kai Försterling (EFE)

El litoral valencià viurà aquest dimarts una onada de calor extrem. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’alerta taronja per temperatures que podrien aconseguir fins als 40 graus durant la jornada de hui.

L’alerta arrancarà a les 13.00 hores i acabarà a les 20.00 hores. El nivell de risc taronja s’activarà en dos parts de la Comunitat Valenciana: tot el litoral de la província de València i el litoral sud d’Alacant.

Les temperatures màximes de 40° s’esperen en zones del prelitoral i seran una mica més baixes prop de la costa. A més, tant l’interior sud de València com l’interior nord d’Alacant també estaran en alerta groga per temperatures de fins a 39°. Així mateix, no es descarta que s’active el llindar taronja en la franja més oriental.

Imagen

EL VENT DETERMINARÀ LA CALOR DE VALÈNCIA

Durant la jornada bufarà vent de ponent fluix amb intervals de moderat a les províncies de València i Alacant. Això donarà lloc a un ascens de les temperatures màximes en el litoral i prelitoral d’aquestes províncies.

A Castelló bufarà brisa des de migdia i en el litoral d’Alacant i València a partir de la vesprada. En les zones de brisa, la temperatura serà més suau; en les zones de ponent farà molta calor i regnarà un ambient sec, similar al d’ahir.

L’hora d’entrada de la brisa i la seua progressió cap a l’interior determinarà les màximes del dia. En zones on estiga bufant vent de ponent fins a ben entrada la vesprada es tornaran a superar els 39-40º.

En uns pocs quilòmetres pot haver-hi diferències notables de temperatura, depenent de si la zona es troba en la bambolla d’aire càlid i sec o d’aire fresc i humit. Conforme avanç la vesprada, la brisa anirà avançant cap a l’interior i anirà ventilant a poc a poc la província de València i la d’Alacant.