Valencia en alerta por frío con temperaturas de -2 grados

Milers de valencians es preparen per a arrancar l’anhelat pont d’octubre i és que els més afortunats podran gaudir de fins a quatre dies consecutius de descans. No obstant això, tot apunta al fet que el temps no acompanyarà i les pluges assotaran València.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat l’arribada de precipitacions. Segons les previsions, aquest divendres la província de València començarà el dia amb un cel nuvolós. Hi haurà probabilitat de pluges disperses i ocasionals en el litoral. A més, no es descartaran ruixats de forma més feble i aïllats en punts de l’interior.

Però la pluja no serà l’únic fenomen meteorològic advers. Aemet preveu probables bancs de boira matinals a l’interior. Això anirà acompanyat d’un lleuger descens de les temperatures màximes que rondaran entre els 23 i 24 graus.

UN 9 D’OCTUBRE MARCAT PER LES PLUGES

Cara al dissabte es mantindrà la situació d’inestabilitat. El Dia de la Comunitat Valenciana començarà baix predomini de cel nuvolós i probables precipitacions. Aquestes podrien afectar el desenvolupament de la processó cívica amb la Reial Senyera i al tret de les dos mascletaes previstes al migdia.

Les previsions apunten al fet que les pluges seran més probables en els litorals. A més, no es descarta que siguen localment forts en els litorals de València i d’Alacant. No obstant això, s’espera que vagen remetent a la vesprada amb obertures d’alguns clars a últimes hores. En aquest cas, els valencians podrien gaudir dels Moros i Cristians sense necessitat de traure els paraigües.

Però la pluja no acabarà ací, el diumenge estarà marcat per intervals nuvolosos. Existeix probabilitat de precipitacions en els litorals de València i del nord d’Alacant sense descartar que siguen de forma més dispersa i ocasionals en la resta de la Comunitat.

Respecte a les temperatures, aquestes tornaran a descendir subtilment amb màximes que estaran entre els 21-24° el dissabte i 20-22° el diumenge.

MÉS ESTABILITAT PER Al PILAR 

La setmana arrancarà amb un flux de component aquest en l’àrea mediterrània. Això mantindrà la probabilitat de pluja en els litorals del sud de la Comunitat Valenciana. La situació s’espera que millore amb l’avanç del dia beneficiant al pont del Pilar.

El dimarts 12 d’octubre la jornada festiva gaudirà d’una situació anticiclònica amb temps estable i sec, i cels poc nuvolosos o buidats. Les temperatures experimentaran lleugers ascensos arribant a registrar màximes de fins a 26 graus.