Alertan de varias estafas en Valencia relacionadas con la vacunación contra el coronavirus
Imagen de archivo de la Policía Nacional.

La Policia Nacional ha detectat diversos intents d’estafa en relació amb el subministrament de la vacuna contra el coronavirus. Els agents han demanat als ciutadans que es mantinguen alerta i només confien en les fonts oficials.

Els últims successos coneguts han tingut lloc en residències de la tercera edat de la província de València. En tots els casos el “modus operandi” ha sigut el mateix. Els centres reben una trucada en la qual se’ls informa sobre l’enviament d’una nova remesa de vacunes per als seus residents. No obstant això, per a materialitzar el lliurament se’ls sol·licita efectuar un pagament. En cas contrari, els estafadors asseguren que la residència serà penalitzada pel departament de sanitat.

Des de la Policia Nacional han recordat que no cal realitzar cap pagament per a poder rebre la vacuna contra el coronavirus. Per això, es recomana que davant qualsevol sospita es telefone al número de la Policia (091) per a informar-se.

L’ESTAFA DE LA VACUNA A DOMICILI

Aquesta estafa se suma a unes altres que han sorgit en els últims mesos utilitzant com a pretext el coronavirus. Al llarg de la geografia espanyola s’han donat casos en els quals els estafadors també han intentat entrar en domicilis. L’objectiu és sostraure objectes de valor fent-se passar per personal sanitari que acudeix a vacunar.

Davant aquestes situacions, la Policia Nacional recorda als ciutadans que no han de permetre l’entrada a ningú aliè al seu domicili que els oferisca qualsevol servei relacionat amb la vacuna o el coronavirus, perquè actualment no s’inoculen les vacunes en els habitatges, sinó en centres sanitaris o residències.