granizo Utiel
Imagen de archivo de granizo en Utiel.

L’alerta per pluges torna a la Comunitat Valenciana amb una nova tempesta d’estiu. L’autonomia espera per a hui fortes tempestes que fins i tot podrien anar acompanyades de calamarsa. L’autonomia repetirà així la situació viscuda dimarts passat, 21 de juny, quan una DANA va sorprendre nombrosos municipis.

Davant l’amenaça de pluja, l’Agència Estatal de Metereología (Aemet) ha activat l’alerta groga. Existeix risc per tempestes que poden anar acompanyades de calamarsa. En concret s’ha anunciat una jornada d’intervals nuvolosos tendint a partir de migdia a cel nuvolós. Aquest vindrà acompanyat de tempestes en zones de l’interior, sense descartar que es puguen estendre de manera dispersa cap a zones litorals.

L’alerta estarà activa de 12.00 a 22.59 hores i és que les precipitacions remetran a últimes hores, obrint-se clars en àmplies zones. L’àrea de València que romandrà en risc és l’interior nord afectant localitats com Requena, Utiel, Ontinyent o Ademús.

A aquesta alerta de València se suma també tot l’interior de la província de Castelló. Allí s’esperen tempestes, calamarsa i precipitacions de fins a 20 mm per metre quadrat en una hora.

D’altra banda, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat 112 CV també ha decretat una situació de risc de nivell groc per ruixats i tempestes localment fortes en tot l’interior de Castelló.

Per al dimarts tornarà l’estabilitat. Aemet anuncia un predomini de cel poc nuvolós o buidat. Hi haurà intervals de núvols baixos matinals i nuvolositat d’evolució diürna en algunes zones de l’interior a partir de migdia. No obstant això, es descarta l’arribada de nous episodis de tempestes estivals ni ruixats febles. Serà el divendres quan puguen tornar a produir-se algunes pluges esporàdiques en zones de l’interior de València.