Gatos abandanados Burjassot

L’Ajuntament d’Aldaia ha donat un nou pas en el seu compromís per garantir el benestar animal després que el segon tinent alcalde, Sergio Gómez, es reunira amb l’associació ‘Connexió felina’ amb la qual treballa per a la protecció i cura de les colònies felines. El Consistori ha anunciat la seua voluntat de posar en valor la figura de les cuidadores, encarregades de vetlar per la salut i confort dels animals. L’objectiu és que aquestes voluntàries participen activament en el Consell de Benestar Animal, impulsat per l’Ajuntament, i que aquest òrgan, que començarà a convocar-se previsiblement a l’estiu, funcione de manera sòlida i solvent amb el treball de les responsables de les colònies.

En la tasca de posar en valor aquesta figura, l’Ajuntament, conjuntament amb l’associació felina, oferirà el pròxim mes de juny el tercer curs per a formar a aquelles persones que vulguen participar de les cures i atencions a aquests animals. Posteriorment, se’ls farà lliurament d’un carnet que certifique la seua formació i les acredite per a realitzar els tràmits relacionats amb la consulta a veterinaris, entre altres tasques.

Aquesta iniciativa se sumisca a les actuacions que ja s’han dut a terme en quasi dos anys per a vetlar pel benestar dels animals, com el mapatge de les colònies felines, el cens de cuidadores o l’esterilització de més de 100 gats i gates, així com també el servei de recollida, custòdia i protecció d’animals de companyia que l’Ajuntament té mancomunat amb altres dotze municipis de la comarca.

En l’actualitat, l’empresa que gestiona l’empresa d’animals ‘Gossos d’Alpe’ té quasi 200 gossos tot esperant adopció en les seues instal·lacions de Sollana.

Amb aquestes intervencions realitzades, des que en 2015 el consistori va mostrar la seua sensibilitat per la salut i el confort dels animals, Aldaia, juntament amb l’associació ‘Connexió felina’, amplia el seu compromís per la cura dels gats i per la visibilització i conscienciació social amb l’objectiu de garantir els drets i benestar dels animals i millorar la convivència en l’espai públic del municipi.