L‘Ajuntament d’Aldaia ha decidit baixar un 8% de mitjana els rebuts de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) dels habitatges i xicotets locals del municipi. L’alcalde, Guillermo Luján, assenyala que aquesta disminució “se sumisca al 4% que ja es va baixar en 2017”, i indica que “els veïns i veïnes d’Aldaia van a percebre aquesta rebaixa en la contribució en el rebut d’enguany”.

Des del consistori expliquen que l’ajuntament ha sol·licitat al Ministeri d’Hisenda una revisió cadastral a la baixa a Aldaia, la qual cosa “ens permetrà arribar fins a una disminució del 8% de mitjana en aquest impost”. Aquesta baixada afectarà en major mesura als habitatges més modests i els xicotets establiments, amb la qual es permetrà “ajudar al xicotet comerç de la localitat, i alleujar en la mesura del possible a les famílies amb més dificultats”.

Així mateix, des del govern municipal sol·liciten al regidor d’EU, Juanjo Llorente, que rectifique “de forma pública” per presentar una moció, la qual finalment ha hagut de retirar, reclamant “que no es pujara l’IBI para 2018”, i assegurant “que açò s’anava a produir”. Llorente va fer pública aquesta moció a través de diversos mitjans de comunicació, però finalment l’ha hagut de retirar “ja que parteix d’una premissa errònia”, segons el propi regidor.

D’altra banda, des del departament d’economia del consistori recorden que es manté la possibilitat de realitzar el pagament ajornat dels impostos municipals, fins a en 10 mesos sense interessos.