El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, va passar pel programa Àgora per a comentar alguns assumptes d’actualitat, sobretot referents a la seua conselleria. Alcaraz va matisar que la seua és un àrea de recent creació i que ha costat molt posar-la en marxa, tal com li va encarregar el president Puig. Tant és així, que a voltes són considerats com els raros de la Generalitat

Un dels objectius principals d’Alcaraz és el de minimitzar la corrupció, no solament en la classe política sinó en tots els estaments de la societat. La solució, admet, no és molt senzilla però amb la posada en marxa de certs mecanisme es poden minimitzar els seus efectes.

Un de les grans fites en la carrera política de Manuel Alcaraz és la redacció de la proposta de reforma de la Constitució. Com a expert opina que es necessita el consens de tots per a incloure en la carta magna més drets i nous principis. Alguna cosa que ja va ocórrer en la redacció de l’actual constitució i que, ha recordat, no va recolzar l’antiga Aliança Popular.

Respecte al Govern de la Generalitat, format per PSPV i Compromís, Alcaraz opina que aquesta sismbiosi ha creat un bon equip que ha seguit la mateixes línies de gestió política i uns objectius comuns.

Manuel Alcaraz ha lloat el treball tant de Ximo Puig com de Mònica Oltra al capdavant del Govern de la Generalitat ja que el seu lideratge ha permès una situació sòlida a la Comunitat Valenciana.