Albal premiat per la reconversió del centre històric en espai per als vianants

Albal ha rebut la màxima distinció en els Premis de Mobilitat Europea del Consell per la semipeatonalización de seu centre històric

Albal ha rebut hui la màxima distinció en els Premis de Mobilitat Europea del Consell per la semipeatonalización de seu centre històric. Estes obres de remodelació del centre històric van concloure a principis d’any, han comptat amb una inversió que supera els 350.000 euros i amb fons de la Diputació de València, que va aportar 150.000 euros.

Les places del Santíssim i de la Torre d’Albal són ara espais on el protagonista és el vianant front al vehicle. En total 5 carrers i 2 places del municipi s’han convertit en semipaetonals en un projecte de remodelació del centre històric d’Albal que ha sigut reconegut per Conselleria d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible amb l’entrega d’este guardó.

En les actuacions s’ha comptat amb diverses valoracions tècniques que han recomanat que algunes de les vies anaren d’accés restringit als residents i la prohibició d’aparcament per tal que, en cas d’emergències, fora possible l’entrada dels Bombers i ambulàncies. També s’ha incrementat la dotació de mobiliari urbà i s’ha disminuït considerablement les barreres arquitectòniques.