Alarma en el barrio de El Cabanyal ante el aumento de la delincuencia
Calle del barrio de El Cabanyal. /

Vehicles trencats, botellons als carrers i baralles entre els veïns. Així és la situació que viu actualment el barri valencià del Cabanyal. La delinqüència no deixa de créixer a València, convertida ja en la ciutat més perillosa d’Espanya, i les denúncies de 2021 en aquest districte ja superen en número a les del passat any.

El Grup Municipal Popular ha denunciat la situació i la falta de mesures del Govern de Joan Ribó. Els populars han criticat la inacció del Govern enfront de l’augment dels danys als vehicles en la via pública; les queixes per botellons; i les protestes per baralles dins del districte. 

“Estem parlant de 54 demandes per actes vandàlics contra la propietat; 65 demandes relatives a baralles; i 75 als botellons. Totes aquestes xifres superen les registrades l’any passat encara sense haver finalitzat 2021”, ha reclamat el regidor Popular, Santiago Ballester

ELS GRANS PROBLEMES DEL CABANYAL

L’edil del PP ha recalcat el preocupant ascens de les queixes per baralles en el Cabanyal. Aquest ha advertit que a pesar que 2021 encara no ha conclòs, les xifres ja superen amb escreix les de 2020.

Les protestes dels veïns per aquest problema han ascendit fins a un 16%, una xifra “intolerable” per a Ballester. “Les famílies d’aquest barri no mereixen haver d’enfrontar-se cada dia a més inseguretat ciutadana. Tenen dret a viure tan tranquils com vostè, senyor Ribó”. 

En aqueixa mateixa línia, el regidor ha volgut destacar el augment en un 8% de les queixes relatives als botellons. “En 2020 es van presentar 69 demandes relatives a aquest problema; en el que portem de 2021 s’han presentat fins a 75”. D’altra banda, les demandes per actes vandàlics contra vehicles també han augmentat un 5% enguany.

“La gestió del Govern progressista no solament no ha sabut reduir els problemes en el barri, sinó que ha deixat que aquests es multipliquen”, ha reclamat el regidor. Ballester ha demanat a l’alcalde que escolte les propostes en matèria de seguretat presentades des del PP. “Si no sap convertir València a la ciutat segura que sempre ha sigut amb el PP, almenys faça alguna cosa per a evitar la crescuda de la delinqüència en el municipi”, ha demanat.