Aemet: Una Dana llegará a la Comunitat a finales de esta semana
Un ciudadanos pasea por la Malvarrosa. /Efe

La pluja torna a la província de València. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat l’arribada de precipitacions al litoral valencià. Encara que ja han avisat que no seran forts, sí que hi haurà un 75% de probabilitat de ruixats durant la primera part de la jornada. Serà al migdia quan torne el sol i es quede durant tota la setmana.

Segons Aemet, hui el dia estarà marcat per intervals de núvols baixos sense descartar precipitacions febles en el litoral al matí, tendint a disminuir la nuvolositat durant la vesprada. Respecte al vent, serà de component aquest fluix amb intervals de moderat en el litoral.

Malgrat el gir del temps, les temperatures es mantindran sense canvis. Hui s’espera una jornada calorosa a l’interior on es preveu arribar als 31 graus. En el cas de la ciutat de València i la zona marítima, els termòmetres seran lleugerament més suaus rondant els 27º de màximes.

Cara al dijous, el cel es mantindrà poc nuvolós amb intervals de núvols alts i alguns intervals matinals de núvols baixos. El bon temps anirà acompanyat d’un considerable creixement dels mercuris. A l’interior de València les màximes es dispararan als 35º durant el migdia. No obstant això, a la ciutat el canvi no s’apreciarà fins al cap de setmana.

VALÈNCIA EN ALERTA PER ALTES TEMPERATURES

El divendres la província experimentarà un canvi significatiu. Les localitats de l’interior aconseguiran els 37º de màxima mentre que zones del litoral com Gandia arribaran fins als 31º.

A València serà el dissabte quan s’aconseguisca la barrera dels 30º amb una calor que aconseguirà el valor de “extrem” en localitats com Ontinyent on es preveu arribar als 40º. El diumenge serà la jornada més calorosa de la setmana. De nou la zona d’Ontinyent i Xàtiva seran les més perjudicades. No obstant això, en aquesta ocasió la calor també arribarà a la capital del Túria on es registraran temperatures de fins a 36 graus.