Advierten que la Comunitat sufrirá cada vez más episodios meteorológicos extremos
Una mujer cruza el paseo marítimo de Valencia cubierto en parte por la arena que arrastra el fuerte viento. / MANUEL BRUQUE (EFE)

L’arribada de la tardor començarà a fer estralls aquest cap de setmana. La província de València es prepara per a passar de un temps anticiclònic a un de baixes temperatures i fins i tot episodis de pluja.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat el inici d’unes jornades d’inestabilitat climàtica. Aquest divendres València seguirà governada per un temps sec i estable. S’esperen intervals nuvolosos, tendint a poc nuvolós. Les temperatures mínimes es mantindran amb pocs canvis però les màximes ascendiran i arribaran fins als 28 graus en el litoral i els 27 graus a l’interior.

El dissabte seguirà el temps anticiclònic. Regnarà un cel poc nuvolós o buidat, tendint a intervals de núvols alts a partir de la vesprada. Les temperatures mínimes patiran pocs canvis i les màximes aniran en lleuger descens encara que rondaran els 26-27 graus.

No obstant això, el diumenge arribarà la inestabilitat més pròpia del mes d’octubre. Predominarà el cel nuvolós quasi tot el dia obrint-se clars a últimes hores. A més, Aemet apunta l’arribada de probables ruixats dispersos, en general febles, i no es descarta que vinguen acompanyats de tempesta i calamarsa quin. D’altra banda, a l’interior de la meitat sud no es descarten boirines i boires matinals.

Respecte a les temperatures, les mínimes aniran en ascens però les màximes en descens sent localment notable a l’interior de la meitat sud on cauran fins als 24 graus.