Tiempo en Valencia: fuertes tormentas en puntos de la Comunitat
Dos valencianos pasean con sus paraguas por la ciudad del Turia. /Efe

Les fortes pluges i les tempestes tornen aquest cap de setmana a la Comunitat Valenciana. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat la alerta taronja a València i Alacant, on a més se sumarà una segona alerta groga en el litoral sud.

Aquesta mitjanit serà quan el front de precipitacions inicie el seu pas per la zona llevantina. Per això, a partir de les 00.00 hores arrancarà l’activació de les tres alertes prolongant-se fins a les 20.00 hores del divendres.

En el cas de València hi ha risc de tempesta en el litoral sud i “risc important” per precipitacions que podrien arribar a acumulacions de 40 mm/hora. S’espera que el dia arranque cobert amb pluges, ocasionalment fortes o molt fortes. Aquestes podrien anar acompanyades de tempesta en el litoral amb possibilitat e ser localment persistents.

Respecte a la ciutat de València i la meitat nord de la província, no hi haurà alerta però sí que s’esperen precipitacions. Segons Aemet, els ruixats seran més dispersos, remetent i tendint a la vesprada a poc nuvolós.

A més, les temperatures viuran en descens generalitzat. La jornada contrastarà amb la d’aquest dijous perquè avui es preveu que els mercuris aconseguisquen els 25-28º. El temps anticiclònic no es prolongarà i els termòmetres cauran fins a 10 graus el divendres on a l’interior no es passarà dels 18-19º. En el cas del litoral també hi haurà un descens però menys notable perquè les màximes es mantindran per damunt dels 20°.

PLOURÀ TOT CAP DE SETMANA A VALÈNCIA?

El dissabte en la meitat sud de València hi haurà intervals nuvolosos. Hi ha probabilitat de precipitacions en el litoral en la primera meitat del dia, ocasionalment amb alguna tempesta. A la vesprada tendirà a poc nuvolós.

En la resta de la província, poc nuvolós o buidat. Temperatures mínimes en descens arribant fins als 6° a l’interior; màximes sense canvis o en lleuger ascens aconseguint els 20°.

El diumenge comptarà amb un cel poc nuvolós o buidat al matí i intervals de núvols mitjans i alts a la vesprada. A l’interior de la meitat sud, probables bancs de boires o núvols baixos matinals. Temperatures mínimes sense canvis o en descens; màximes sense canvis.