Aemet: Una Dana llegará a la Comunitat a finales de esta semana
Un ciudadanos pasea por la Malvarrosa. /Efe

La Comunitat Valenciana entra en una treva de calor després de les altes temperatures registrades en les últimes jornades. Hui el temps ha donat un viratge amb una jornada en la qual s’esperen pluges i tempestes.

La Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat la alerta groga a l’interior de Castelló. Les previsions apunten al fet que aquesta alarma estarà activa d’11.00 a 23.59 hores. En tota aquesta zona de la Comunitat existeix risc per precipitacions acumulades de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora.

A la província de València el cel estarà nuvolós o cobert a primeres hores, tendint a intervals nuvolosos a la vesprada. S’esperen precipitacions, principalment en forma de ruixats amb tempestes ocasionals. A més, no es descarta que siguen localment forts a la vesprada en zones de l’el seur. La mateixa situació es repetirà a la província d’Alacant encara que en aquest cas les pluges de major intensitat podrien produir-se en la zona nord.

Respecte a les temperatures, hi ha un descens generalitzat. Les mínimes baixen a l’interior arribant als 18è de matinada i sense canvis o en lleuger ascens en el litoral. Les màximes rondaran els 29-32è sent més suaus en les àrees costaneres.

NOVA BAIXADA DE LES TEMPERATURES I PLUGES

No obstant això, el descens dels mercuris no pararà ací. Els termòmetres tornaran a descendir lleugerament el dijous allargant així la treva de calor. Les mínimes a penes variaran però les màximes baixaran als 27-29è. Aquesta baixada de les temperatures anirà acompanyada d’un matí nuvolós o amb intervals nuvolosos.

A més, Aemet ha anunciat probables precipitacions disperses i ocasionals en el sud. A la vesprada tendirà a poc nuvolós en general, amb alguns núvols d’evolució en zones de muntanya.