Las terrazas más bonitas y animadas de Valencia
Veles e Vents se encuentra situado en la Marina de Valencia. /Veles e Vents

Nou gir en la sanitat espanyola que podria afectar l’hostaleria de tot el país. El Ministeri de Sanitat i les autonomies estudien una nova Estratègia en Salut Cardiovascular que passaria per retirar les begudes alcohòliques en els menús de bars i restaurants.

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) debatrà hui el nou esborrany. El seu objectiu és promoure la dieta mediterrània i així millorar la salut cardiovascular dels espanyols. A més, amb això se cerca reduir el número d’aquestes malalties que s’han convertit en la principal causa de mort a Espanya. Concretament en 2020 van morir 119.853 persones per problemes cardiovasculars.

La nova Estratègia en Salut Cardiovascular del Sistema Nacional de Salut (Escav) suposaria eliminar la cervesa i el vi, dos de les begudes més consumides del país, dels menús diaris que ofereixen els espais hostalers.

A això se sumaria potenciar l’obligatorietat de servir aigua de l’aixeta gratuïta seguint així amb la Llei de Residus; instal·lar fonts en totes les instal·lacions públiques; potenciar l’activitat física en els centres educatius; eliminar els productes processats de màquines expenedores i regular la publicitat de begudes i aliments no saludables, entre altres mesures.

SANITAT DECLARA LA GUERRA Al TABAC

Al marge de l’alcohol, Sanitat també posa al tabac en el punt de mira. El Ministeri vol reduir la prevalença del tabaquisme a menys del 10% en 2040. Per a això té l’objectiu de desenvolupar una llei del tabac que prohibiria fumar en cotxes i terrasses.

A més, l’estratègia de Sanitat pretén arribar fins a les cases i fomentar llars lliures de fum. No obstant això, encara es desconeix quines serien les accions per a evitar fumar en els habitatges dels espanyols.