Brusco giro de la DANA: reactivan la alerta amarilla por nevadas y tormentas intensas
Una mujer camina sobre a la lluvia en València, en una imagen de archivo. / MANUEL BRUQUE (EFE)

Les pluges avançaran la seua arribada a la província de València. A més, aquestes precipitacions podrien transformar-se en tempestes segons ha avançat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Encara que les primeres prediccions parlaven del divendres com a dia d’inici de la inestabilitat, ara s’ha avançat al dijous. L’última actualització meteorològica ja assenyala la possibilitat de ruixats a l’interior de la província.

Així, el dijous arrancarà amb un cel poc nuvolós a primeres hores, augmentant a intervals de nuvolositat mitjana i alta al matí; i tendint a cel nuvolós al llarg de la vesprada. A més dels probables ruixats, s’esperen boires o nuvolositat baixa en el litoral nord a últimes hores.

No obstant això, les temperatures encara no es veuran afectades i es mantindran altes per a aquesta època de l’any. A l’interior de València s’esperen màximes de fins a 23è mentre en el litoral seran una mica més suaus i no superaran els 20è.

PLUJA A VALÈNCIA PER AL CAP DE SETMANA

Cara al divendres es preveu el dia més inestable de la setmana. El dia començarà amb cel nuvolós o cobert. Aemet anuncia ruixats ocasionalment amb tempesta que tendiran a remetre a la vesprada en tota la Comunitat, excepte en el terç sud, on remetran al final del dia.

Les temperatures màximes descendiran considerablement a l’interior caent fins a deu graus. S’espera que en localitats com Requena o Ontinyent es ronde els 13-15º. En el litoral, no obstant això, els mercuris no baixaran tan dràsticament i es quedaran en els 16-17 graus.

El dissabte començarà amb possibles pluges i un cel nuvolós o cobert. Aquest tendirà a intervals nuvolosos al matí en el terç nord i a poc nuvolós o buidat a Castelló i València a la vesprada. Les temperatures tornaran a descendir fins als 10° a l’interior i els 15° en el litoral.

No serà fins al diumenge quan torne a iniciar-se una pujada progressiva dels mercuris que anirà acompanyada d’un baixa probabilitat de precipitacions.