La huitena reunió de les comissions negociadores de Compromís i PSPV-PSOE per a intentar conformar un govern de progrés per a València no va ser la vençuda. Després d’una setmana de comunicats creuats, tensions i dies sense notícies, ahir va tindre lloc una nova reunió en la qual tampoc va haver-hi acord però sí notes de premsa separades del resultat d’aquesta.

Així, la formació de l’alcalde Joan Ribó va assegurar estar disposada a renunciar al “model gerencial” que proposaven en el seu programa electoral a l’Ajuntament de València i passar a un model de coordinacions d’àrea, amb l’esperança de conformar un govern municipal de coalició “estable i de progrés” amb el PSPV.

Aquest partit ha demanat, al seu torn, que el PSPV reconsidere la seua exigència d’una vicealcaldía com a condició per a conformar govern.

No obstant això, des del PSPV-PSOE de València van exigir a la formació taronja que “llevant el veto al model Botànic”. En un comunicat van celebrar que Compromís haja “desistit” d’una proposta que, en la seua opinió, “no tenia un encaix legal i fins i tot quedava al marge dels cànons democràtics de qualsevol estructura de govern”, en al·lusió al model gerencial d’àrees.

Des del grup socialista que lidera Sandra Gómez asseguren que continuen “apostant per un model Botànic defensat per la pròpia coalició de Compromís en la Generalitat Valenciana i pel Partit Socialista”. Per això, consideren que “el raonable” passa per “arribar a un acord com s’ha fet en la Generalitat, on el PSPV-PSOE ha esgrimit una posició de responsabilitat perquè així ho volen els ciutadans i ciutadanes progressistes”.