deportivas

La Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València ha preparat una completa oferta esportiva que inclou l’obertura de les instal·lacions esportives durant els mesos d’estiu; la posada en marxa de les piscines a l’aire lliure amb cursos, bany lliure i obertures nocturnes; la pràctica esportiva a les nostres platges amb esdeveniments, classes gratuïtes, canals nàutics i la instal·lació municipal de voleibol de platja i altres esports; així com tota l’oferta de campus escolars d’estiu.

Les piscines a l’aire lliure de la ciutat oferixen més de 2.400 places per a cursos de natació en cinc instal·lacions diferents i altres activitats aquàtiques a les quals poden accedir ciutadans i ciutadanes de totes les edats i nivells. Així mateix, es repetiran les obertures nocturnes temàtiques al Complex de Piscines del Parc de l’Oest.

També s’ha posat en marxa una àmplia oferta de campus d’estiu dirigits als joves de 3 i 18 anys. Un total de 13 escoles d’estiu, amb possibilitat de tindre o no menjador, i quasi 5.600 places per a menors, de les quals el 10 % estan bonificades per a xiquets i xiquetes en risc d’exclusió social.

D’altra banda, s’ha elaborat un pla d’activitats a la platja que inclou modalitats esportives com la vela lleugera, exercicis en l’aigua, voleibol platja, futbol o rugbi en l’arena. A més hi haurà esdeveniments esportius participatius, competitius o d’exhibició. Així, entre els mesos de juny i setembre se celebraran a València 42 esdeveniments esportius de diferents disciplines, dels quals 14 tindran lloc a les platges de la ciutat.

Per segon any consecutiu, les classes del Programa Esport i Salut, que durant tot el curs s’han estat desenvolupant a les instal·lacions municipals i a l’aire lliure, al Jardí del Túria, es traslladen a la instal·lació municipal de voleibol platja durant els pròxims mesos per a completar l’oferta  estiuenca de la resta d’activitats gratuïtes a la platja  (ioga, taitxí, fitnes llatí, etc.).

Quant als esports nàutics, la FDM ha sol·licitat l’autorització, que ha sigut concedida, per al muntatge de 5 canals nàutics, segons el que disposa l’autorització de la Demarcació de Costes a València de 16 de maig de 2019. Els canals nàutics estaran a la platja del Perellonet (dos), la platja de la Malva-rosa, la platja del Cabanyal i la platja de Pinedo

A més, l’Escola de Grumets, situada a la Marina de València, és una altra de les activitats estiuenques per a enguany. Dirigida a escolars de 6 i 14 anys, esta proposta ha sigut dissenyada amb la finalitat d’aportar als participants coneixements i experiències de l’entorn nàutic i marí.

Finalment, completen el programa estival les activitats a l’escull de la Malva-rosa, instal·lat a 3,5 metres de profunditat dins de la zona delimitada per al bany de la platja de la Malva-rosa. Entre altres esports, es podrà practicar surf de rem, caiacs i snorkel molt prop dels mateixos esculls.