alerta
Rollitos primavera de la marca Spring Home.

La Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través del RASFF (Xarxa d’Alerta Alimentària Europea) d’una notificació d’alerta traslladada per les Autoritats Sanitàries de Països Baixos.

El producte són unes làmines congelades per a rollitos de primavera de la marca Spring Home. Encara que s’informa que no estan en mal estat, contenen proteïna de la llet no declarada en l’etiquetatge.

Aquest ha sigut fabricat a Singapur i s’ha distribuït a través de Països Baixos a diversos estats membres. En el cas d’Espanya s’ha venut a Madrid, Canàries, Balears, Comunitat Valenciana, País Basc, Catalunya i Andalusia.

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells consumidors al·lèrgics a la proteïna làctia que pogueren tenir el producte anteriorment esmentat en les seues llars que s’abstinguen de consumir-lo. Per a la resta de consumidors, la ingesta no comporta cap risc per a la salut.

Els dos productes retirats dels comerços després de la fallada de l’etiquetatge.

Un xocolate negre i un musli també activen les alertes

També s’ha tingut coneixement de la presència de proteïnes de la llet no declarades en un altre etiquetatge. Es tracta d’un xocolate negre amb farciment de menta de la marca WEINRICHs 1895 procedent d’Alemanya. La distribuïdora ha retirat tots els lots pel que ja no hi ha producte disponible en el mercat.

A més s’ha advertit de la comercialització d’un musli amb fruites de la marca Mestemach. I és que aquest presenta traces de cacauet no declarades en l’etiquetatge. Per això, s’ha informat les autoritats competents per a una correcta retirada del producte.

Com a mesura de precaució recomanen als consumidors al·lèrgics a aquests productes a abstenir-se del seu consum.