Cartel anunciador de la dansà a càrrec de l´artista faller David Ojeda

Arriba la Setmana de l’Orgull, una setmana marcada pels actes reivindicatius i de celebració dels drets de la comunitat LGTBI i la regidoría de Cultura Festiva, així com el món faller, volen sumar-se als actes.

La regidoría de Cultura Festiva,per mitjà del seu regidor en funcions Pere Fuset, va presentar la setmana passada els actes amb els quals volen participar de la celebració.

Divendres que ve, dia 28, a partir de les 18 hores, hi haurà una visita guiada pel museu amb el títol ‘Una mirada a les Falles des del Orgull’. Els guies seran els especialistes en història de l’art faller Alejandro Lagarda, Manuel Muñoz i Sara Fernández, qui explicaran les diverses col·leccions del Museu Faller de València des de la perspectiva del Dia de l’Orgull.

Ninot dedicat a Fernando Lumbreras, activista LGTBI

La visita guiada serà de lliure accés i gratuïta. A més, Fuset ha afegit que el Museu Faller de València també penjarà la bandera de l’Orgull al seu balcó durant la setmana de la celebració.

D’altra banda, la Regidoria de Cultura Festiva oferirà de nou enguany la possibilitat de participar en una carrossa per a posar en valor la diversitat de les festes i el seu valor integrador. Totes aquelles persones interessades a participar hauran de posar-se en contacte amb la Regidoria, atès que les places seran limitades.

La carrossa anirà decorada per una imatge gràfica creada a aquest efecte per Javier Valiente i que incidirà en el valor integrador de les festes de la ciutat.

D’altra banda, dissabte que ve 29 de juny a les 19h, dins dels actes reivindicatius de l’Orgull, se celebrarà la primera Dansà LGTBI sota el lema: “Llibertat per a estimar. Llibertat per a ballar”, organitzada per un grup d’amics, que recorrerà els carrers del centre de València i partirà, com el fa la Marxa, des de la Porta del Mar i finalitzarà en la Plaça de l’Ajuntament, amb un gran final previ a la lectura del manifest final d’enguany.

Aquesta dansà va un pas més enllà de les dansàs tradicionals i serà inclusiva quant a diversitat de gènere es refereix i servirà per a reivindicar la llibertat per a estimar. És per això que es podran veure ballar tant parelles masculines, com a femenines o mixtes amb independència de la seua relació de gènere, siga LGTBI+ o heterosexual.