Aquests són els actes principals d’avui Dijous Sant

Si el temps ho permet, l'acte de la Profecia on participen tots els vestes de la Setmana Santa Marinera marca la jornada d'avui en la qual també és protagonista la visita a les imatges en els domicilis agraciats

Si la plutja els respecta,  els actes del Dijous Sant donen començament amb l’Acte de la Profecia, a l’interior de l’Església de Santa María del Mar.

Finalitzat aquest acte, té lloc la Visita als Sants Monuments, el primer acte col·lectiu de la Setmana Santa Marinera. Les confraries i germandats de vestes, presidides en el seu inici pels Germans Majors, visiten una a una les quatre parròquies: Santa María del Mar, Nostra Senyora del Rosari, Crist Redentor- Sant Rafael i Nostra Senyora dels Àngels, amb l’únic so dels tambors que acompanyen la comitiva.

Finalitzat l’Acte de la Profecia, tenen lloc diverses processons de recolliment i silenci com la Processó del Silenci de la Real Germandat del nostre Pare Jesús Nazareno a les 23.15 en la Parròquia de Santa María del Mar; la processó del Silenci de la Pontifícia i Real Germandat del Santíssim Crist de la Concòrdia a les 23 hores en la parròquia de Jesús Obrer- San Mauro; la processó de l´Encontre de la Verge de la Germandat del Santíssim Crist dels Afligits, de la parròquia de Nostra Senyora del Rosari que tindrà lloc a les 22 hores enfront del número 92 del carrer José Benlliure, o el Viacrucis que té lloc a les 24:00 hores, en el qual participa la Germandat del Santíssim Crist del Salvador i del Amparo de la Parroquia Crist Redentor- Sant Rafael Arcángel.

La nit del Dijous Sant i les primeres hores del Divendres Sant, és la “gran nit” de la Setmana Santa Marinera. És costum visitar les imatges processionals en els locals o cases particulars on se situen durant tota la Setmana. Els fidels es prostren davant les imatges de la seua devoció per a resar una oració o en acció de gràcies.

Ací tens un mapa amb la ubicació de les imatges: