Si la plutja els respecta,  els actes del Dijous Sant donen començament amb l’Acte de la Profecia, a l’interior de l’Església de Santa María del Mar.

Finalitzat aquest acte, té lloc la Visita als Sants Monuments, el primer acte col·lectiu de la Setmana Santa Marinera. Les confraries i germandats de vestes, presidides en el seu inici pels Germans Majors, visiten una a una les quatre parròquies: Santa María del Mar, Nostra Senyora del Rosari, Crist Redentor- Sant Rafael i Nostra Senyora dels Àngels, amb l’únic so dels tambors que acompanyen la comitiva.

Finalitzat l’Acte de la Profecia, tenen lloc diverses processons de recolliment i silenci com la Processó del Silenci de la Real Germandat del nostre Pare Jesús Nazareno a les 23.15 en la Parròquia de Santa María del Mar; la processó del Silenci de la Pontifícia i Real Germandat del Santíssim Crist de la Concòrdia a les 23 hores en la parròquia de Jesús Obrer- San Mauro; la processó de l´Encontre de la Verge de la Germandat del Santíssim Crist dels Afligits, de la parròquia de Nostra Senyora del Rosari que tindrà lloc a les 22 hores enfront del número 92 del carrer José Benlliure, o el Viacrucis que té lloc a les 24:00 hores, en el qual participa la Germandat del Santíssim Crist del Salvador i del Amparo de la Parroquia Crist Redentor- Sant Rafael Arcángel.

La nit del Dijous Sant i les primeres hores del Divendres Sant, és la «gran nit» de la Setmana Santa Marinera. És costum visitar les imatges processionals en els locals o cases particulars on se situen durant tota la Setmana. Els fidels es prostren davant les imatges de la seua devoció per a resar una oració o en acció de gràcies.

Ací tens un mapa amb la ubicació de les imatges: