nit de l´alba

La Setmana Santa Marinera de València es prepara per a viure un altre dels moments més especials.

Els Poblats Marítims està a l’espera que sonen les 12 campanades de la mitjanit per a celebrar la Resurrecció de Crist.

Abans que arribe aqueixa hora, els confrares es reuneixen en els seus locals socials en menjars de germanor; en les primeres hores de la nit se celebra la Vigília Pasqual, quan enmig de la foscor llueix resplendent la llum del Ciri Pascual.

I en arribar les 24 hores de la nit, el silenci es trenca…les campanes de totes les esglésies anuncien amb els seus sons la Resurrecció…

Els carrers del Grau, el Canyamelar i Cabanyal es transformen. Traques, focs artificials, la música, trenquen el silenci, el dol i el recolliment de les hores i dies anteriors.

Des dels balcons es reedita, una vegada més, la vella tradició «cabanyalera» de llançar al carrer poals d’aigua i la pisa vella guardada durant tot l’any per a l’ocasió. El que tan sols uns minuts abans era duel i silenci, ara és alegria i esperança.

Al toc de Gloria la Santa Germandat de la Mort i Resurrecció del Senyor processionarà amb la seua Imatge titular “Jesús Resucitat” pels carrers del Districte Marítim, anunciant la Resurrecció de Jesús i visitant a la seua Mare, María Santísima.

Imatge del Ecce Homo el Dissabte de Gloria

L’escenari de les cases on la seua situen les imatges canvia de decoració. El color negre desapareix i apareix el blanc, també en els mantells de les Doloroses i la Soledat.

Les cornetes i tambors sonen amb força en un festeig que té un caràcter especial.