jugadores Levante y Zaragoza
Ander Herrera

El Jutjat penal número 7 de València ha absolt als 36 jugadors del Llevant U.D del Reial Saragossa acusats d’un delicte de corrupció esportiva pel suposat tripijoc de l’última trobada de LaLiga disputada en la temporada 2010-11 que va acabar en 1-2.

Per contra, el jutge ha condemnat a dos exdirectivos del club aragonès: Agapito Iglesias, expresident, i Javier Porquera, exdirector financer, per un delicte de falsedat documental amb una pena d’un any i tres mesos de presó mentres que s’ha anunciat que no hi ha proves que demostren que els jugadors granotas reberen diners per perdre un partit que resultava intranscendent per a la plantilla mentres la victòria suposava el manteniment en primera divisió de l’equip aragonès.

Tal com es recorda en el comunicat emès per LaLiga, el cas es va iniciar amb una denúncia a la Policia Nacional de Sr. Javier Tebes Medrano. Després d’aquesta denúncia i investigacions pertinents, la Policia Nacional va enviar les dades obtingudes a la Fiscalia Anticorrupció, la qual va iniciar un procés d’investigació.

Després d’este procés, la Fiscalia Anticorrupció es va querellar contra una sèrie de jugadors, tècnics i directius del Reial Saragossa, inclosa esta com a persona jurídica. Una vegada admesa la querella LaLiga es va personar com a acusació popular. En una primera fase la instrucció va ser arxivada i posteriorment reoberta per l’Audiència Provincial de València, en considerar que hi havia indicis delictius.

Per això, LaLiga ha volgut manifestar que el “més profund respecte amb les resolucions dels Tribunals de Justícia, siguen del caire que siguen”. A més, han assegurat que este organisme esportiu “continuarà lluitant contra qualsevol possible adulteració de les seues competicions, denunciant abans les autoritats competents els indicis de conductes que pogueren atemptar contra la integritat de LaLiga”.