Valencia
Marcelino García Toral en el Emirate Stadium de Londres donde se disputó el encuentro del 2 de mayo. Lázaro de la Peña

El València C.F. fa un pas al capdavant i expressa la seua “més ferma repulsa i tolerància zero”, tal com assenyalaven en el seu últim comunicat, amb l’expulsió per a tota la vida d’un dels seus afeccionats per realitzar gestos racistes i salutacions feixistes a seguidors de l’Arsenal.

Els fets van tenir lloc el passat 2 de maig a Londres on l’equip de Marcelino García Toral va disputar el partit d’anada de les semifinals de l’Europa League. Després de finalitzar el partit en l’Emirates Stadium amb la derrota 3-1 del València, un afeccionat del club que ja ha sigut identificat va protagonitzar una salutació nazi mentres que altres dos seguidors, sense identificar hui dia, van realitzar gestos racistes als seguidors anglesos.

Per este motiu, des del València C.F. s’ha decidit obrir un expedient i retirar per a tota la vida l’abonament anual del que gaudia el fins ara soci del club al no representar a l’afició valencianista amb els seus gestos.

Per a aconseguir trobar als protagonistes del vídeo, des de Mestalla es va sol·licitar a través d’un comunicat oficial la col·laboració dels afeccionats del club amb la finalitat d’identificar i penalitzar als autors davant la realització d’un gest que en països com Alemanya està penat per llei.

Cara al partit d’este dijous 9 de maig que es disputarà a la ciutat de València, l’equip ja ha anunciat la presència d’un ampli dispositiu de seguretat amb el qual evitar possibles enfrontaments entre els seguidors de totes dues aficions.