El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la decisió del Ministeri de Foment, José Luis Ábalos, d’assumir les reivindicacions de la Comunitat Valenciana en favor del Corredor Mediterrani, així com el compromís de no prorrogar els peatges de l’autopista AP-7 una vegada expire la concessió dels seus trams.

En aquests termes s’ha expressat el cap del Consell després de la reunió que ha mantingut amb el ministre en la qual també ha participat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i les direccions tant de la Conselleria com del Ministeri.

Puig, que ha agraït la “sensibilitat” del ministre respecte a les reivindicacions valencianes, li ha lliurat a Ábalos l’Agenda Valenciana d’Infraestructures i ha anunciat que s’establirà una comissió mixta entre el Ministeri de Foment i la Generalitat per a “establir una dinàmica de cooperació, de col·laboració i de treball conjunt”.

Ábalos
Ximo Puig i José Luis Ábalos en el Palau de la Generalitat.

Per la seua banda, el titular de Foment ha assegurat que és “conscient” de les reivindicacions “justes” de la Generalitat. En este sentit, ha afegit que atendre-les no implica donar un “tracte de favor” a la Comunitat Valenciana, sinó oferir “un tracte de justícia”.

Ábalos ha explicat que es conformaran diferents comissions per a abordar temes com el Pla de Rodalies, la política d’habitatge o l’alliberament de l’AP-7, així com la comissió permanent Ministeri-Generalitat anunciada pel president, amb l’objectiu que “es plantegen periòdicament les reivindicacions”.

A més, el ministre ha informat que emplaçarà a la comissària europea de transports, Violeta Bulc, amb qui es reunirà en la setmana vinent, al fet que les connexions ferroviàries de València amb l’Atlàntic i el Cantàbric figuren com a prioritats en el mapa de corredors de la Unió Europea.

http://7televalencia.com/ap-7-peajes-gratuitos-concesion/