Comienza la vacunación a mayores de 80 años y dependientes

Aquesta setmana, la vacuna se subministrarà a majors de 80 anys i a dependents no institucionalitzats. Aquest grups inclou a persones amb necessitat d’intenses mesures de suport i que viuen a les seues cases, segons fonts de la Generalitat.

Salut Pública ja ha enviat el llistat de pacients als departaments de salut. També els ha enviat el procediment de vacunació d’aquests dos grups. Per a això, s’utilitzaran aproximadament 42.000 dosi de la vacuna de Pfizer en majors de 80 anys i en dependents. La vacunació als dependents es reforçarà amb la d’AstraZeneca. En concret, s’empraran 15.600 vacunes per a edats entre 18 i 55 anys,  excepte en les excepcions indicades en l’estratègia.

D’altra banda, aquesta setmana se subministrarà la segona dosi en residències a aquelles persones que van rebre la primera dosi entre el 1i el 7 de febrer. Aquells residents que patien infeccions no es van vacunar en la fase anterior. Tampoc aquells que acaben d’ingressar en les residències. Ells també rebran la primera dosi aquesta setmana.

Finalment, continua la vacunació dels sanitaris del Sistema Valencià de Salut. Aquesta setmana, se subministrarà la segona dosi als sanitaris els que van rebre la primera dosi entre 1 i el 7 de febrer. Així mateix, també tindrà lloc la posada de la primera dosi als sanitaris que no van poder vacunar-se.

Com i on vacunar-se

De moment, la vacunació es durà a terme en els centres de salut. A partir d’abril començarà la vacunació massiva i, per a això, València es recolzarà a la Ciutat de les Arts i les Ciències.  Segons el protocol de la Conselleria de Sanitat, el personal sanitari contactarà personalment amb els pacients que pertanguen a aquests grups per via telefònica.

D’aquesta manera, quan arribe el teu torn segons el calendari de vacunació, només has d’esperar la trucada. Això sí, cal assegurar-se que el centre de salut corresponent té el número de telèfon actualitzat. En la mateixa trucada el pacient rebrà una cita per a la primera dosi. Passats els 21 dies, tornarà a ser cridat per a rebre la segona dosi.

És possible que una persona no puga acudir a la seua cita per diversos motius, especialment els majors de 80 anys. Ja siga per problemes de mobilitat o per falta de mitjans de transport, la unitat mòbil es desplaçarà als domicilis. D’aquesta manera, es garantirà la vacunació a totes les persones.