Del 18 al 20 d’octubre, l’Auditori de Torrent desbordarà art amb un cartell que reunix a alguns dels millors artistes en el Festival Flamenc. Una mostra que reunix molt talent i molta tradició, hereus tots ells d’algunes de les sagues més importants del cant flamenc.

Daniel de Francisco i Ingueta Rubio obriran el festival amb el seu art flamenc, una combinació de talent jove i tradició familiar. Daniel de Francisco és un jove ballador valencià que ha guanyat reconeixement pel seu talent en el món del flamenc. Per part seua, Ingueta Rubio és un cantaor, considerat un dels talents més prometedors del cante flamenc.

Continua el festival amb els hereus de dos de les sagues més representatives del cant flamenc. Esteban Guerrero Aragón “Caracolillo de Cádiz”, net de Francisco Guerrero “Caracol de Cádiz”. Té diferents premis entre els quals destaca el Premi Antonio Mairena en el Concurs Nacional de Cant flamenc. Interpreta els diferents pals del flamenc amb molt de gust i sentiment, destacant alegries, tarantas, tientos tangos, seguiriyas, buleries, el cante per soleá o els fandangos.

Jesús Méndez en una de les últimes actuacions

D’altra banda, Jesús Méndez, de la influent saga dels Méndez a Jerez, amb La Paquera de Jerez com a figura emblemàtica. És un apassionat defensor dels cantes de La Placeta, especialment la buleria i la soleá. Al costat del seu principal mentor, el guitarrista Gerardo Núñez, han actuat en escenaris de tot el món.

El Ballet Flamenc de Barcelona omplirà de ritme Torrent

Fundada en 2017 pel ballador i coreògraf català David Gutiérrez, el Ballet Flamenc de Barcelona projecta la gran tradició de flamenc que històricament ha florit a Catalunya a través dels seus gires internacionals.

“Carmen” és el seu últim muntatge, una nova recreació de l’obra de Bizet que més enllà de la concepció tradicional i l’adapta a la societat actual. L’adaptació de la música i el ballet flamenc amb el segell propi que caracteritza a David Gutiérrez, situen l’obra en un nou paradigma del mite universal i del flamenc del segle XXI.

Les entrades per al Festival Flamenc Torrent ja estan a la venda en el web www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori.