Guardonats en l'edició de 2023

El pròxim 9 d’octubre Alboraia celebrarà una nova edició dels seus Premis 9 d’Octubre a l’Auditori Municipal. S’han seleccionat a les persones guardonades per a rebre el prestigiós guardó, que se celebra des de fa més d’una dècada.

Aquests premis reconeixen el mèrit de persones i entitats relacionades amb Alboraia que han destacat per les seues contribucions en diverses àrees. En edicions anteriors, figures destacades com l’oncòloga Ana Lluch, artistes de renom com Enric Mestre i Aurora Valero, i grups musicals com Ramonets, han sigut homenatjats en aquest esdeveniment.

L’acte de lliurament dels premis començarà a les 12.00 hores a l’Auditori Municipal, en un esdeveniment que reunirà autoritats locals, familiars, amics i veïns. Enguany s’entregaran set premis: Premi d’Honor, Manolo Gil Baquero; Arts Plàstiques, Juan González Alacreu; Mèrit Musical, Eduardo Nogueroles Bermúdez; Ciència i Innovació, Paula Ruiz Hueso; Educació Inclusiva, Celeste Asensi Borrás; Mèrit Esportiu, Ricardo Íñiguez Calabuig; i Promoció Turística, Patacona Fest.

Guardonats als Premis 9 d’Octubre d’Alboraia 2024

La ciutat d’Alboraia ha volgut reconèixer els mèrits de veïns destacats de la localitat. En l’àrea d’arts plàstiques, s’ha destacat a Juan González Alacreu. Artista plàstic i retratista nascut a Borriana en 1937. Porta més de 40 anys desenvolupant la seua obra en el seu estudi de Port Saplaya.

En mèrit musical, es reconeix al director i compositor Eduardo Nogueroles Bermúdez. Una figura clau en l’escena musical d’Alboraia. La seua carrera és de més de dos dècades d’ensenyament en el Conservatori Professional de Música de València, on s’ha dedicat a formar noves generacions de músics.

A més, l’esdeveniment Patacona Fest ha sigut seleccionat pel seu model d’innovació turística. Aquest és un festival que busca desestacionalitzar el turisme i promoure la cultura. En la seua segona edició ha destacat pel seu enfocament en la sostenibilitat i la diversitat.

La ciència i l’educació tenen un espai important a Alboraia

En l’apartat de ciència i innovació, s’ha destacat el paper de la investigadora en biotecnologia Paula Ruiz Hueso. A més de la seua labor investigadora, duu a terme una important labor en la divulgació científica. Per altra banda, Celeste Asensi Borrás serà guardonada en l’àmbit de l’educació inclusiva. Des de la creació de UVdiscapacitat, ha exercit un paper fonamental com a coordinadora i directora d’aquesta unitat dedicada a la inclusió de persones amb discapacitat en l’educació superior.

A més, en mèrit esportiu, Ricardo Íñiguez Calabuig rebrà el premi per la seua llarga trajectòria, especialment vinculada a l’Alboraia FS. Ha dirigit diversos equips en la categoria nacional. També és entrenador de la selecció nacional de futbol sala de Líbia des de 2023.

José Manuel Gil Baquero, Premi d’Honor 2024

Per últim, aquest any, Alboraia ha escollit a José Manuel Gil Baquero, veí il·lustre de la ciutat, com a Premi d’Honor 2024. Va ser una figura essencial en la transformació del panorama cultural d’Alboraia i el primer director del Teatre l’Agrícola, inaugurat en 1997. La seua activitat teatral va començar en 1968 en diverses disciplines escèniques.

Programació dels Premis 9 d’Octubre 2024