El veïnat de Paterna vol compartir i celebrar en gran la seua identitat i sentiment valencians en el municipi. És per això que es vestirà de gala per a acollir els diversos actes culturals amb la finalitat de commemorar el 9 d’octubre.

D’esta manera, la ciutat torna a celebrar en la vesprada del dia gran de la Comunitat la celebració de la Processó Cívica. A continuació, es procedirà a l’Acte Institucional de lliurament d’Insígnies d’Or de la Vila de Paterna.

En este sentit, l’Ajuntament de Paterna per al 9 d’octubre ha organitzat una àmplia i variada programació cultural juntament amb la Federació Intercomparsas, Federació Interpenyes, Junta Local Fallera de Paterna, la Real Confraria del Santíssim Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer i el Centre Musical Paternense i que comença este divendres 4 d’octubre.
S’obrirà al públic l’exposició “9 d’Octubre la identitat d’un poble”, que es podrà visitar des d’este divendres a l’esplanada del cohetòdrom.

Àmplia i variada programació cultural

Seguidament, es realitzarà una Dansà a càrrec del Grup de Danses Xafarnat i la Colla Gatzara. A partir de les 21.00 hores està previst el Sopar de Germanor i posterior ball en la Plaça del Poble i a les 23.00 hores tindrà lloc en la Plaça Enginyer Castells el tradicional Tir de Canyes i Peça per a gaudir de la passió paternera per la pólvora.

En la jornada del dissabte 5 octubre a les 18.00 hores, els/as més xicotets/as de la localitat podran gaudir en família del Gran Joc de l’Oca Valenciana i tallers infantils sobre figures de pasta de sal en la Plaça del Poble.

Així mateix, durant la nit d’esta jornada tindran lloc els actes de foc a través de les diferents tirades que es duran a terme a partir de les 21.00 hores en el cohetòdrom, com són la Querubí, Infantil i Juvenil.

Una Cordà Commemorativa pel Dia de la Comunitat Valenciana

Serà la nit del dimarts 8 d’octubre a les 23.59 hores quan se celebre un altre dels actes protagonistes del foc. Tindrà lloc la Cordà Commemorativa del 9 d’Octubre en el cohetòdrom.

I arribant al dia gran de la Comunitat Valenciana, el dimecres 9 d’octubre, Paterna començarà el dia amb la tradicional Despertà. A la vesprada es duran a terme els actes principals com la Processó Cívica i l’Ofrena Floral en memòria de Jaume I. En el Gran Teatre Antonio Ferrandis es continuarà esta celebració amb l’Acte Institucional de lliurament d’Insígnies d’Or de la Vila de Paterna.

Finalment, el fermall d’or d’esta festivitat valenciana el posarà la Mascletà Nocturna en el Parc Central a les 21.00 hores.