L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, acompanyada del regidor de l’Àrea d’urbanisme i Medi Ambient, José Gozalvo, ha visitat els treballs de replanteig de les obres d’execució de la reurbanització, millora i adequació del Barri Històric del Alter (IV fase).

Folgado s’ha reunit amb veïns de la zona i ha visitat els comerços dels carrers afectats. “Per a este equip de govern, és un pilar fonamental de la nostra gestió, l’escoltar les demandes i dialogar amb els veïns, creant una col·laboració estreta que ens permet un coneixement continu de les necessitats i fins i tot una oportunitat per a posar en relleu les actuacions que està duent a terme l’Ajuntament”, ha manifestat l’alcaldessa.

L’Ajuntament inicia esta IV fase, que afectarà els carrers Catarroja, Santíssima Trinidad, Saint Lucia, San Onofre i Sant Pere Màrtir, després de l’adjudicació de la licitació de les obres, amb un pressupost que ascendix a 1.856.576,47 euros i al qual es van presentar 9 mercantils.

Inversió per a un torrent més accessible, sostenible i habitable

Les obres de reurbanització tenen com a objectiu principal la modernització i adequació de l’espai urbà del barri històric de l’Alter de Torrent. On es millorarà l’accessibilitat de zones per a vianants i es facilitarà el seu trànsit.

A conseqüència d’estes obres de reurbanització mitjançant la creació d’un nou disseny en la secció viària amb la repavimentació de voreres i calçades. Es definix com a plataformes úniques amb itinerari per a vianants i rodat al mateix nivell. Mantindran la secció viària adoptada en les fases anteriors, es renovarà i modernitzarà les xarxes existents de servicis de pluvials, sanejament i aigua potable.

L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, conversant amb els veïns de l’Alter

Els treballs inclouran la renovació de la xarxa i escomeses domiciliàries d’aigua potable i la modernització dels sistemes de sanejament. Així com una nova canalització d’aigües pluvials que complementarà la infraestructura ja executada. Integrant els elements de recollida de pluvials per a una gestió més eficient de l’aigua de pluja.

Preservació del patrimoni amb infraestructures més modernes

L’alcaldessa ha declarat que “que la reurbanització integral de cinc carrers del barri històric de l’Alter, consensuat amb els veïns, representa un projecte transformador. Busca revitalitzar el cor de la ciutat, fomentant un espai més amigable i accessible per als ciutadans. Es conjugarà la preservació del patrimoni històric i cultural amb un barri amb infraestructures més modernes. Aconseguirà millorar la qualitat i imatge urbana i l’espai públic, la mobilitat i permeabilitat del barri en una de les zones més antigues de Torrent. Convertint-se en una oportunitat per a posar en valor el nostre patrimoni, edificis emblemàtics i places amb història. Es beneficiaran d’una menor contaminació acústica i atmosfèrica, enfortint la identitat de barri”.

“La rehabilitació urbana del barri històric de L’Alter és un pas avant cap a una ciutat més accessible, sostenible i habitable. Implicarà canvis estructurals i funcionals, com a ampliació de voreres, instal·lació de mobiliari urbà i bancs, integració de zones verdes i plantació d’arbres, millora de la il·luminació, entre altres, que contribuïxen a crear un entorn més saludable, segur i agradable. Amb la regeneració urbana, no sols millorem la mobilitat del ciutadà, aprofitem per a modernitzar i millorar les infraestructures del subsol i a més impulsem l’economia local, atraient més visitants i fomentant el comerç. Puc dir que som i ens reivindiquem com un govern responsable a l’hora de decidir les inversions del nostre municipi”, ha emfatitzat l’alcaldessa.