La Copa Davis vuelve a Valencia
La Plaza de Toros de Valencia durante la Copa Davis.

La Generalitat Valenciana ha confirmat que la Copa Davis tornarà a celebrar-se a València, tal com estava previst. El Consell ja treballa en aquesta nova edició «amb l’objectiu d’impulsar la projecció internacional de la Comunitat Valenciana, atraure turisme i promoure l’esport», segons ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Precisament ahir va tenir lloc una reunió de treball entre alts càrrecs del Consell i la cúpula directiva de la International Tennis Federation (ITF), organisme que s’encarregarà de l’organització directa de l’esdeveniment.

Al final de la trobada, el director general de Turisme, Herick Campos, va assenyalar que la celebració de la competició esportiva de la Copa Davis a València «obri una finestra» que permet mostrar a la Comunitat Valenciana com a «terra d’oportunitats» i evidència que «ara, les coses bones, passen ací».

Campos va valorar l’impacte de l’anterior Copa Davis a València. A més, va apuntar que va tenir un retorn publicitari superior a 10 milions euros. «Va suposar un extraordinari èxit, tant per la projecció que va aconseguir la Comunitat Valenciana com pel propi impacte directe que suposa l’esdeveniment per al territori».

La Copa Davis és un dels tornejos més importants, no sols del tennis, sinó també de l’esport. Sobre aquest tema, Campos va explicar que en la Comunitat existeix «una gran passió per aquest esport». A més, va ressaltar que autonomia disposa de «una de les pedreres més grans de tennistes» i més de 9.000 federats.

D’altra banda, la celebració del torneig portarà aparellat el desenvolupament d’activitats. Aquestes s’enfocaran al foment de l’esport base entre la població infantil i juvenil.

Quant a la Copa Davis com a tal, aquesta tornarà a jugar-se en el pavelló Font Sant Lluís. València acollirà els partits de la fase de grups on jugarà l’equip espanyol.