Mujeres emprendedoras: los casos de éxito que hay detrás de la economía valenciana
Ana Carrau, Raquel Montesino y Ana Vila en su visita a 7 Televalencia.

Dones, joves i emprenedores. Així són Raquel Montesinos, Ana Carrau i Ana Vila, tres valencianes que han aconseguit fer-se un buit en l’empresariat valencià. Cadascuna d’elles lidera un projecte diferent però totes tenen la mateixa idea en comú: lluitar per la igualtat empresarial.

Per a això han posat en marxa En sus tacones. Es tracta de un esdeveniment pioner en clau d’humor amb música, interpretació, espectacle i molta empatia que tindrà lloc dimarts que ve 17 de maig en el Teatre Talía de València. L’objectiu és aconseguir una igualtat «real i efectiva» amb assistència de públic masculí i femení.

«Volem que els homes es posen en la nostra pell, parlar-los a ells perquè es convertisquen en còmplices de les nostres reivindicacions», explica Montesinos, directora executiva i secretària general de AJEV (Associació Joves Empresaris València). »

Les tres empresàries coincideixen en la importància de impulsar la igualtat empresarial per a fomentar la consolidació de projectes d’èxit i així ho fan elles en les seues pròpies empreses. Mentre Raquel Montesinos lidera AJEV, Carrau i Vila fan el propi amb dues companyies nascudes durant la pandèmia: Upbeat Modus i Vilasira.

VILASIRA: UNA EMPRESA EMOCIONAL PER A DESCONNECTAR

La CEO de Vilasera, Ana Vila, en las instalaciones de 7 Televalencia. / M. SEGUIN

Vilasira és el nom que rep una finca de quatre hectàrees envoltada de vinyes i bosc a les portes del Parc Natural de las Hoces del Cabriel, a Requena. Ana Vila lidera el projecte al costat del seu marit i soci. Ella exerceix com a directora gerent en un sector que ha sigut tradicionalment d’homes encara que assenyala que està en ple canvi. «Ve una generació molt bona de moltes dones joves dins del vi», assegura.

Vilasira porta activa dos anys, va nàixer com a culminació d’una trajectòria d’una dècada dedicada al turisme, l’hostaleria i esdeveniments d’enoturismo. Finalment, tot això va poder materialitzar en un antic celler reconvertit en un hotel boutique on se cerca l’experiència del client.

Complejo de Vilasira en el Parque Natural de la Hoces del Cabriel.

Vila ha volgut encunyar el terme Feep Concept que sorgeix en combinar les paraules angleses Feel + Sleep i és que Vilasira és un preciós destí on dormir però sobretot és un lloc carregat d’una gran oferta sensitiva.

Per a Ana la clau de l’èxit és clar: un bon business pla acompanyat d’un equip magistral. No obstant això, el seu ingredient estrela és el que denomina com a «empresa emocional». «Si a un projecte no li poses amor és difícil obtenir orgull d’aqueix assoliment i aqueix és un motor important que rebutgem molt. És la clau de l’èxit».

UPBEAT MODUS I EL «LIDERATGE D’IMPACTE»

Ana Carrau, CEO de Upbeat Modus, en 7 Televalencia. / M. SEGUIN

‍Upbeat Modus és una consultora d’innovació centrada en les persones que treballa per a impulsar el lideratge d’impacte a través de projectes. Ana Carrau és la responsable d’aquesta startup que compta amb dos anys de recorregut. El projecte va començar en la pandèmia quan aquesta emprenedora va decidir apostar pel «lideratge d’impacte». «És un lideratge molt més centrat en les persones i que té una capacitat molt major al context actual», explica.

«Ara es parla molt del salari emocional i de posar a les persones en el centre i és l’única manera de liderar projectes amb garantia. Qui no ho fa així té problemes de fugida de talent o de sostenibilitat a llarg termini«, confessa. Per això, des d’Upbeat Modus es treballa a extraure aqueixes habilitats «tan femenines que estan impreses en el lideratge» i projectar-les a les empreses.

Carrau assenyala que estan oberts a qualsevol proposta de col·laboració que s’alinee amb el seu objectiu: generar un impacte positiu en la societat amb projectes que fomenten una cultura innovadora i una visió optimista.