El estiu ja està ací i amb ell les altes temperatures sota el sol. Per això, ja són molts els afeccionats a tirar-se en la tovallola i passar les hores prenent el sol. Si eres dels quals gaudeix agafant color, has de conèixer la manera de calcular cuánto temps podem estar exposats al sol de forma segura.
En aquest sentit, Daniel Zvara ha esbrinat la clau per a saber-lo. L’expert ha publicat un article de Deepnote en el qual explica com ha calculat el temps exacte que pot prendre el sol. Això sí, de manera totalment segura. Segons ha confessat, ho ha fet basant-se en el llenguatge de programació Python.
En el procés ha avaluat el tipus de pell, la ubicació geogràfica i el protector solar aplicat. Així, ha analitzat quins tipus de pell existeixen, segons l’escala Fitzpatrick. Es tracta d’una classificació numèrica per al color de pell desenvolupada en 1975 pel dermatòleg Thomas B. Fitzpatrick.
Mitjançant aquesta escala, es pot saber el fototipo de cada persona que oscil·la entre I i VI. Al mateix temps, es coneix la capacitat de la pell per a assimilar la radiació solar. En aquest sentit, també és rellevant ser conscient de que fort és el sol depenent de la zona en la qual vols prendre’l, Per això, és necessari conèixer el nom d’una ciutat pròxima i usar la API de codificació geogràfica OpenCage. Mitjançant aquesta API, s’obtindran les coordenades GPS de la ubicació.
Una vegada se sàpien les coordenades, s’ha d’accedir a openweathermap.org per a aconseguir les dades meteorològiques del lloc. Finalment, queda saber quin protector solar posar-se. Aquest pas és el més important, perquè és clau per a evitar problemes de salut derivats de l’exposició als raigs del sol.