La Nit de Nadal és una tradició arrelada que se celebra en diferents països del món, de manera diferent, des de preparar galetes de gingebre fins a realitzar una foguera per a espantar als mals esperits.
Et comptem les diferents maneres de celebrar la Nit de Nadal a Islàndia, Grècia, l’Argentina, els Estats Units...i altres països del món.
Intercanvi de llibres a Islàndia
La tradició d’Islàndia de intercanviar llibres durant la vespra de Nadal i posteriorment passar la vesprada llegint-los, una tradició que va començar durant la Segona Guerra Mundial. La temporada de vacances comença amb el lliurament del Bokatidindi, un catàleg de tots els llibres publicats a Islàndia.
El Nadal se celebra el dia 24 de desembre
A Dinamarca, no se celebra la Nit de Nadal, el dia de Nadal té lloc el 24 de desembre. Els danesos dediquen el dia de nadal a preparar menjar, i a realitzar les compres de regals.
Obres de teatre a Mèxic
A Mèxic s’acostuma a representar pastoreles o a celebrar posades —obres teatrals en les quals es representa el naixement de Jesús— a la qual a vegades s’afigen tocs còmics i d’actualitat política o social.
Una nit de nadal a l’estiu
Els australians celebren el Nadal en ple estiu, sopen plats freds entre els quals no falta el marisc i el bikini i el vestit de bany.
A l’Argentina es pren per a postres gelat i es gaudeix dels focs artificials
A l’Argentina, el sopar de Nit de Nadal està composta per torres de panqueques, carns rostides, vitel toné, piononos, etc. Durant la sobretaula, se sol servir gelat, confites (de xocolate, avellanes, passes)… A la mitjanit, es realitza un brindis, i es gaudeix de focs artificials mentre que es col·loquen regals davall de el arbre de Nadal.
Galetes per a Santa Claus als Estats Units
Les famílies als EUA deixen galetes i llet per a Santa Claus en la Nit de Nadal perquè deixe els seus regals davall de l’arbre de nadal i en els calcetins que pengen de la ximenera.
A Grècia, amb foguera per a espantar els mals esperits
La majoria dels grecs són ortodoxos i és per això que en la Nit de Nadal acudeixen a l’homilia. Per a evitar que el Kallikantzaroi, un esperit maligne entre a les seues cases ruixen una creu amb aigua beneïda i mantenen encesa una foguera en la ximenera durant tot el Nadal.