pascua

La mona de pasqua, el panellet, elaborat amb massa que porta un ou dur que sol pintar-se de colors cridaners i que també pot ser de xocolate, és un dels dolços típics de pasqua.

La tradició valenciana, diu que hui, dia de pasqua, és dia de menjar-se la mona, a vegades acompanyada amb la típica llonganissa de pasqua,  i també de volar el «catxirulo» i botar a la corda al so de la tarara.

A continuació et proposem alguns dels millors llocs on poder gaudir d’una bona jornada de pasqua:

Imatge del Parc Central de València
En la ciutat de València , posseïm uns quants oasis de tranquil·litat com el llit del riu Túria, el Parc de Capçalera i l’acabat d’estrenar Parc Central. Les tres zones de València dispossen d’àmplies zones per a caminar i zones verdes per a assentar-se i a mode de picnic menjar-se la mona i poder volar el catxirulo.
Pla de Lucas en Porta Coeli

El Pla de Lucas situat en el Parc de Portaceli és una de les zones recreatives més grans de la zona , on poder disfrutar de la mona de pasqua. A més, disposa d’una zona de picnic i paelleros per a poder disfrutar d’una gran jornada de pasqua durant tot el dia.

Pi del Salt de Náquera

El Merendero del Pi del Salt a Náquera, es tracta d’una zona amb taules de picnic on a més de disfrutar de la naturalesa i passar un bon dia de pasqua, es pot disfrutar d’una ruta per la muntanya.

Parc de Sant Vicent en Llíria

El parc municipal de Sant Vicent de Llíria és un dels llocs més concorreguts on menjar la mona i volar la cometa. El parc disposa d’una zona habilitada amb taules i bancs però també d’una àmplia zona de jocs per a xiquets i una zona esportiva.

Àrea recreativa de Sant Esperit Gilet

L’àrea recreativa de Sant Esperit a Gilet és un altre dels llocs més emblemàtics on passar una agradable jornada de pascua,  és el lloc ideal ja que compta amb una zona de taules, servicis i jocs per als xiquets, però també disposa de paelleros on poder cuinar.

Per a més informació i consulta d’altres paratges naturals de la província de València on poder disfrutar d’un dia en la muntanya , pots consultar la pàgina http://www.parquesnaturales.gva.es/va/