9 D'OCTUBRE | Días y horario para visitar la Real Senyera la próxima semana
Maria José Catalá lleva la Real Senyera en la Procesión Cívica del 9 d'Octubre de 2019. EFE/Manuel Bruque

Durant la vesprada del 8 i del 9 d’octubre, el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València albergarà la Real Senyera. D’aquesta manera, els valencians podran acudir a la Casa de la Vila i observar la bandera. No obstant això, la visita es realitzarà per torns controlats i mantenint les distàncies de seguretat.

Com de costum, tots els anys, la Senyera ix al carrer a protagonitzar la Processó Cívica. En canvi, enguany no farà el seu recorregut habitual, sinó que es quedarà a l’interior del recinte municipal.  De totes maneres, en el torn matinal del dia 9 tindrà lloc l’acte institucional.

L’alcalde Joan Ribó ha manifestat la necessitat de celebrar la festivitat de tots les valencians, però dins de les mesures de seguretat sanitàries. El principal motiu ha sigut fugir de les concentracions de gent.

Decenas de falleras observan la bajada de la Real Senyera del balcón del Ayuntamiento de València , desde donde se inicia la procesión cívica del 9 d’Octubre. EFE/Manuel Bruque

Narciso Esteve, encarregat de portar la Senyera

Narcís Estellés portarà la Senyera el pròxim 9 d’octubre. El regidor i portaveu adjunt de Ciutadans a l’Ajuntament de València tindrà tal honor gràcies a la proposta del grup municipal.

Estellés ha manifestat la seua alegria per a poder representar a tots els valencians en un dia tan especial. Encara que enguany la Senyera no eixirà al carrer per la situació sanitària, l’edil reconeix el gran honor que suposa tal nomenament.

A més, el regidor de Ciutadans convida a la societat valenciana a estar units per a tirar avant amb força en aquesta pandèmia provocada per la Covid-19.

Portadores de la Real Senyera en el 9 de octubre de 2019

Actes pirotècnia

Com a novetat, l’Ajuntament ha decidit realitzar trets simultanis durant el 8 i 9 d’octubre. Aquestes exhibicions pirotècniques es realitzaran als pobles de València. Mentrestant, en el terrat de la casa consistorial a les 13 hores tindrà lloc una xicoteta disparà.

Finalment, l’Ajuntament donarà a conèixer en breu el sistema per a poder accedir al Saló de Cristall. L’objectiu serà que els ciutadans puguen complir amb el ritual de veure la Senyera.