L’Ajuntament posa en marxa la II campanya Anem! Accions d’Ocupació Jove, una iniciativa dirigida a millorar l’eficàcia de les polítiques d’ocupació i formació a València. La regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, ha presentat l’acció, que inclou una oferta de 500 contractes laborals directes i 300 places en cursos d’anglès gratuïts per a menors de 30 anys, entre d’altres mesures.

Tal com ha explicat Gómez, “des de València Activa volem ajudar totes i tots, des de l’obligació política d’actuar sobre els col·lectius que més ho necessiten: de fet la joventut segueix sent el grup d’edat més afectat no solament per la desocupació, sinó també per la precarietat laboral en general”. La campanya reedita tres accions i presenta una de nova, totes elles, ha destacat Gómez, plantejades “per a afavorir la generació d’ocupació, i millorar les oportunitats de les i els menors de 30 anys, un col·lectiu de difícil inserció”.

Com a novetat destaca la creació de la figura del Mentor Anem!, encarregat de fomentar la inserció laboral de la joventut, per a la qual cosa s’aprofitarà l’experiència laboral de les persones beneficiàries dels programes de contractació EMCUJU I EMPUJU. Este servei se situarà en el Centre d’Ocupació de l’avinguda dels Germans Maristes. A més, atés el seu èxit en l’edició anterior, es repetixen els cursos d’anglés intensius mensuals, el pagament de taxes de les proves de certificacions de certs nivells d’anglés i les contractacions directes en l’Ajuntament.

FORMEM!, TREBALLEM! I EMPRENEM!

Esta bateria de mesures es dividix en tres capítols vertebradors: Formem!, Treballem! i Emprenem! que inclouen un ampli ventall de programes per al foment de l’ocupació entre les i els joves valencians. El capítol Formem! inclou la reedició dels cursos intensius d’anglés gratuïts per a joves en atur empadronats a València, així com l’ajuda en el pagament de les taxes de l’examen de el ‘First Certificate in English’ i certificacions equivalents, si s’aproven mitjançant els cursos de València Activa de formació en anglés.

A més, també s’ofereixen els cursos València Activa Express amb els quals es pretén que els més joves puguen millorar les seues competències professionals i aprendre informàtica i idiomes. D’igual manera, amb el programa Activa Jove les persones beneficiàries reben formació específica i pràctiques no laborals per a reforçar l’emprenedoria i les competències professionals. L’apartat de formació es tanca amb les places que s’ofereixen a través dels programes La Dipu et Beca i Eurodisea.

En el capítol Treballem! destaquen els contractes laborals directes per a treballar en l’Ajuntament de València durant un any per a joves inscrits en Garantia Juvenil del SERVEF. “L’any passat, gràcies a la primera campanya ‘Anem!’ 500 joves amb i sense qualificació van poder optar a un contracte laboral i adquirir l’experiència necessària treballant en dependències municipals”, ha recordat Gómez. Este programa també posa en valor el paper de l’Agencia d’Ocupació València Activa, un portal on inscriure’s per a poder optar a ofertes d’ocupació que s’adapten al perfil dels inscrits. De la mateixa manera, “dins d’este capítol també destaquen els nostres Plans d’Ocupació i Formació, que s’han ratificat com una eina molt útil per a aconseguir una experiència laboral de qualitat vinculada amb la formació de la joventut”.

Així mateix, ha apuntat la delegada, “a açò cal sumar el paper de Barris per l’Ocupació, fonamental perquè les persones més joves de la ciutat puguen rebre un assessorament i orientació laboral de qualitat”. Per tal de garantir que totes i tots puguen accedir a una orientació, fins i tot de manera no presencial, s’ha activat el Servei d’Orientació per skype.

Finalment, en el capítol Emprenem! destaca la utilitat dels Punts d’Atenció a l’Emprenedoria i dels espais de co-working. I així mateix, s’ofereixen Ajudes Directes per a l’Emprenedoria i la consolidació empresarial i formació a través del programa Càpsules per a Emprendre i del programa Inicia Jove. D’igual manera, amb els Premis València Emprén es reconeix el talent emprenedor juvenil amb la categoria ‘Projecte Jove’. Finalment, el col·lectiu jove pot beneficiar-se dels coneixements i sinergies que es pro